(închide)

Cine îi repatriază pe românii care mor? Cazul Danielei Ungurașu

 

Trupul Danielei Ungurașu a stat trei luni într-o morgă din orașul italian Cagliari. Femeia lucra de 10 ani ca asistentă medicală și nu mai avea pe nimeni în România. Autoritățile din Italia au informat organele abilitate din România despre moartea Danielei, pentru ca trupul acesteia să fie repatriat.

Ambasada României în Italia a trimis, după mai multe luni, pe 16 martie 2018, reprezentanților Primăriei din Cagliari și Direcției Medicale din Duilio Casula următorul răspuns: „Ministerul de Interne din România – Direcția Pașapoarte ne-a informat că la adresa de domiciliu a defunctei nu a fost identificată nicio rudă, nici măcar până la gradul patru”.

Românca de 44 de ani murise încă din 17 decembrie, astfel că foștii ei colegi s-au mobilizat pentru a stânge banii necesari pentru înmormântarea româncei, atunci când au aflat răspunsul autorităților din România. Colegii ei au strâns 2.700 de euro.

Mii de români mor în fiecare an în străinătate. Aducerea în țară a unui trup neînsuflețit dintr-o țară europeană ajunge la 7.000 de euro.

Vizualizări: 9,852

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste