Laurian Stănchescu bifează un nou proiect: "Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu, Martiri și Eroi ai Națiunii Române!"

 

Poetul Laurian Stănchescu, inițiatorul proiectului de lege prin care Avram Iancu a fost declarat „Erou al națiunii române”, bifeaza o noua reusita! A înregistrat și oficializat la Registratura Generală a Camerei Deputaților. Număr de înregistrare 3b-3/a/31020/2020 un nou proiect, de data acesta pentru eroii Tudor Vladimirescu si Ecaterina Teodoroiu. 

De asemenea, atât Mihai Viteazul, primul conducător al tuturor celor trei ţări care formează România de astăzi, cât și Vasile Nicula, Ion Oargă, și Gheorghe Crișan, cunoscuți popular sub numele Horea, Cloşca şi Crişan, a căror revoltă a reprezentat dorința și lupta tuturor românilor pentru dezrobire și emancipare, sunt recunoscuți pentru faptele lor și în fața Legii, nu doar în conștiința națională, tot datorita scriitorului Laurian Stanchescu.

"Memorandum civic

Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu, Martiri și Eroi ai Națiunii Române...!

Istoria unei națiuni rămâne în memoria generațiilor prin Legi votate în foruri înalte , apoi semnate și promulgate de întâiul conducător...! Gorjul și istoria României au fost sanctificate prin jertfa deplină, absolută... a "Domnului Tudor" și a "Eroinei" Ecaterina Teodoroiu, și-au închinat patriei viața prea tânără și nobilă, Idealul de țară și iubirea de neam... au fost rugul pe care au ars și de pe care s-au înălțat ca soli celești ai durerilor noastre... spre Dumnezeu!

Înfrângerea sau victoria unei națiuni, dispariția din istoria lumii sau constelarea unei națiuni în Panteonul valorilor universale... se află în virtuțile sau mediocritatea unei singure generații... când o singură verigă își pierde identitatea... începe decăderea și prăbușirea în afara istoriei și a culturii lumii... a respectivei națiuni... Este cel mai negru neant în care au dispărut pe vecie multe popoare din antichitate pănă astăzi...!

Să ne onorăm martirii și eroii, să aureolăm memoria lor postumă, cândva și noi vom fi străbunii generațiilor viitoare, să fim pilde și precepte biblice, așa vom strălumina identitar și peren...!

Doamnelor și domnilor parlamentari, sanctificați sângele celor doi martiri și eroi, au făcut mai mult pentru noi decât vom putea face noi pentru jertfa lor de sânge și de viață...!", a transmis Laurian Stănchescu, scriitor, jurnalist, istoric literar.

Acesta a publicat proiectul si pe pagina sa de facebook: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3024400861020557&id=100003520176870

Galerie foto



Vizualizări: 1,303

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste