(închide)

Elevi talentați ai Școlii Gimnaziale „Grigore Geamănu” Turcinești, premiați la Festivalul Folcloric de la Roșia de Amaradia

 

FESTIVALUL FOLCLORIC DE CANTECE SI DANSURI POPULARE PORTUL POPULAR LA ROSIA DE AMARADIA, editia a V-a, 02.07.2023, având ca obiect principal conservarea şi promovarea patrimoniului cultural tradiţional românesc. Juriul concursului a fost alcătuit din personalităti ale folcloristicii care, prin competentă profesională, au garantat corectitudinea clasamentului după următoarele criterii: calitatea interpretării, autenticitatea si valoarea artistică a pieselor, autenticitatea costumului, ținuta scenică a interpretului. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni, solişti vocali şi dansuri populare , fiind deschis interpreţilor amatori ai cantecului si dansului popular din întreaga ţară.

GRUPUL DE 13 ELEVI DE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ GRIGORE GEAMĂNU TURCINEȘTI au obtinut locul ll, iar eleva EZEREANU POPESCU ANDREEA a obtinut MENTIUNE. Concurenţii au prezentat două piese muzicale, din care o doină, cântec doinit, baladă sau cântec epic, iar a doua piesă un cântec pe un tempo mișcat, una dintre piese a fost o melodie cunoscută din repertoriul unor artiști consacrați, preluată cu respect pentru linia melodică și textul poetic, dar fără a imita, în stil propriu potrivit sensibilității fiecărui concurent; concurentii au purtat costumul specific zonei din care fac parte. A fost prima participare a grupului scolii noastre la un eveniment concurs de acest gen. Organizare deosebita din partea autoritatilor locale din Rosia de Amaradia, profesionalism din partea juriului, implicare si entuziasm din partea copiilor.

Autor articol: Director ȘCOALA GIMNAZIALĂ GRIGORE GEAMĂNU TURCINEȘTI, prof. Gheorghiță-Schipor Laura-Maria

Galerie foto



Vizualizări: 880

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste