(închide)

Andra Nănău, voluntar al ISU Gorj: „Datorită voluntariatului, mă dezvolt atât pe plan personal, cât și profesional!”

 

Târgujianca Andra Maria Nănău are 21 ani și este absolventă a Colegiului Național Tudor Vladimirescu, profilul științe ale naturii- intensiv engleză. În prezent, Andra studiază la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală. De aproximativ doi ani este voluntar al ISU-SMURD și spune că la sfârșitul fiecărei intervenții în care ajută  la salvarea unor vieți, simte o satisfacție interioară extraordinară, de nedescris. „Aceasta este cea mai mare răsplată pe care o poți primi!”, a afirmat Andra.

 

De-a lungul anilor școlari, Andra Maria Nănău a avut mereu rezultate foarte bune, fiind un adolescent ambițios, dornic să acumuleze cât mai multe cunoștințe pentru a le putea pune în practică mai târziu. A participat și la concursuri școlare și olimpiade, obținând rezultate bune; a jucat baschet profesionist timp de aproximativ 5 ani de zile. Este pasionată de călătorii, fotografie, lectură, dar majoritatea timpului liber și-l petrece studiind.

De aproximativ doi ani de zile, Andra Nănău este voluntar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, devenind parte din echipajele SMURD și participând la acțiunile de salvare. „Mi-am dorit să am oportunitatea de a salva vieți și de a reda speranța oamenilor aflați în nevoie. Am decis să fac voluntariat în primul an de facultate, atunci când am realizat că trebuie să mă dezvolt atât pe plan personal, cât și profesional. Am ales să activez ca voluntar în cadrul ISU Gorj deoarece atracția către cariera militară era prezentă încă din copilărie, iar acesta a fost primul pas! Am ales voluntariatul în cadrul SMURD deoarece am considerat că modul în care voi acumula cunoștințe va fi unul benefic pentru a ajuta oamenii și voi reuși să mă incadrez în cariera militară. De asemenea, activez ca practicant la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, unde de aproximativ un an îmi consolidez cunoștințele participând la interventii cu echipajele SAJ”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Andra Nănău. Tânăra spune că la sfârșitul fiecărei intervenții în care ajută  la salvarea unor vieți, simte o satisfacție interioară extraordinară, de nedescris. „Aceasta este cea mai mare răsplată pe care o poți primi!”, a afirmat Andra. 

Tânăra studentă consideră că anii petrecuți ca voluntar vor constitui o bază solidă pentru viitoarea sa carieră. A urmat și o serie de cursuri de acordare a primului ajutor în această perioadă, fiind pasionată de ceea ce face. Responsabilitățile ca voluntari în cadrul I.S.U.-S.M.U.R.D sunt acelea de a acorda primul ajutor în situații de urgență care pun viața semenilor în pericol. De mică, Andra a învățat de la părinții săi faptul că trebuie să își ajute semenii, iar valorile care i-au fost insuflate au fost importante și au „urmărit-o” mereu. Îi place ceea ce face și este decisă să urmeze o carieră în acest domeniu.

„Urmează să particip la Craiova la Modulul 1 Paramedic Voluntar. Timpul petrecut cu echipajele SMURD m-a ajutat să învăț diferite lucruri de Prim Ajutor. Majoritatea colegilor au împărtășit cu mine diferite întâmplări de la cazurile la care au participat, am avut ocazia să particip la acțiuni comune SAJ-SMURD precum și la activități organizate de ISU Gorj. În ceea ce privește viitorul, acesta va fi concentrat asupra îmbunătățirii cunoștințelor în Medicina de Urgență. Îmi doresc să mă încadrez în cadrul SMURD sau SAJ pentru că imi place Urgența și pentru că îmi doresc să salvez oamenii care se află în impas!”, a mai spus voluntarul. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,592

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste