(închide)

GorjFest al Copiilor, în parcul Bisericii Sfântul Gheorghe din Țicleni. „Așteptăm cu bucurie și emoție cea de-a treia ediție a taberei de creație!”

 

În curtea Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Țicleni va avea loc, pe 17 și 18 iulie 2023, cea de-a treia ediție a GorjFest al Copiilor, tabără de creație în cadrul căreia mai mulți artiști plastici și meșteri populari îi vor învăța pe copiii prezenți să picteze, să creeze frumoase medalioane din lut pe care le vor picta, să deseneze, să țeasă sau să coasă, să folosească roata olarului și multe altele. 

Și ediția din acest an a GorjFest al Copiilor Țicleni va fi despre păstrarea obiceiurilor, despre învățare și socializare, despre apropierea de Dumnezeu, căci toate atelierele de creație vor avea loc în Parcul Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Țicleni, acolo unde gazdă va fi părintele Dragomir Țicleanu. La fel ca și în anii trecuți, se vor lega noi prieteni, se va povesti mult, copiii vor învăța o mulțime de lucruri noi sau și le vor reaminti pe cele învățate în trecut, căci și anul acesta la GorjFest Țicleni vin meșteri foarte talentați, care iubesc tradițiile românești și își doresc să le transmită această dragoste și copiilor participanți la ateliere. Se vor lega prieteni și atât copiii, cât și adulții prezenți vor petrece împreună clipe de liniște, frumos, relaxare și învățare!

Anul acesta, la Țicleni vor veni: Alexandru Bratu, Teodor Dădălău, Pompiliu și Cristina Ciolacu, Daciana Ungureanu, Liliana Arapu, Dumitru Coneru.

De asemenea, Laura Manea (Le Charme) va fi prezentă pentru a îi învăța pe copii să creeze obiecte decorative. Vor fi prezente și doamnele din Parohia Țicleni care au susținut atelierele de creație din iarna și primăvara acestui an, de la biserică: Maria Mincea, Viorica Vîlceanu, Reolina Purea, Aurica Țicleanu și Elena Mărgineanu. „Așteptăm cu bucurie și emoție zilele de 17 și 18 iulie, când va avea loc cea de-a treia ediție a taberei de creație GorjFest al Copiilor Țicleni! Parcul Bisericii Sf. Mare Mucenic Gheorghe îi așteaptă pe copiii, dar și pe meșterii populari, profesorii și artiștii plastici participanți. Le mulțumim din suflet, de pe acum, tuturor! Sunt oameni pe care îi respectăm și pe care îi iubim, căci nu ai cum să nu apreciezi oamenii care se implică în promovarea și păstrarea tradițiilor și obiceiurilor noastre strămoșești, care își rup din timpul dumnealor și vin aici, să îi învețe pe copilași. Vor veni invitați care au atâtea să le transmită copiilor, atâtea cunoștințe despre semnele tradiționale utilizate la crearea iilor, covoarelor tradiționale, iconărit, olărit și așa mai departe. Mulțumim tuturor organizatorilor și colaboratorilor, fără dumnealor nu ar fi fost posibil să ne întâlnim!”, a spus preotul Dragomir Țicleanu, parohul Parohiei Țicleni.

 

Detalii organizatorice

 

Primăria Oraşului Ţicleni, împreună cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuşi" Târgu Jiu, Casa de Cultură a Oraşului Ţicleni şi Parohia Ţicleni, Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe sunt organizatorii acestei tabere de creație artistică, aflată la cea de-a treia ediție, care va promova copiii talentaţi, prin participarea directă a acestora la diferite activităţi. „Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte! La nivel local avem sprijinul domnul primar Radu Constantin și ne-a ajutat mereu. Și mulțumiri adresăm și doamnei Negreanu de la Casa de Cultură Țicleni și domnilor directori de la CJCPCT Gorj și Școala Populară, domnului Teodor Dădălău”, a transmis preotul Dragomir Țicleanu. 

Directorul Casei de Cultură din Țicleni, profesorul Cristina Negreanu, a afirmat că își dorește ca prin această tabără să descopere noi talente în rândul micilor artiști, să promoveze tradițiile strămosești și ca toți participanții să se bucure de două zile minunate, în care să descopere noi pasiuni, noi lucruri care să le aducă bucurie. Copiii vor fi îndrumați să picteze pe sticlă, să confecționeze diferite obiecte din lut, să țeasă/coasă, dar și să afle mai multe tradiții și obiceiuri! Premierea celor mai talentați artiști de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj va avea loc marți 18 iulie 2023! 

 Vă așteptăm la GorjFest al Copiilor Țicleni!

Galerie foto








Vizualizări: 1,082

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste