(închide)

Mesajele copiilor lui Nicolae Mischie

 

Alexandru, fiul lui Nicolae Mischie, și sora sa Ioana, au postat pe Facebook  mesaje prin care a anunțat moartea tatălui său. Alexandru Mischie a vorbit incluisv despre dosarul de corupție al tatălui său. Mischie a fost deputat, senator și președinte al CJ Gorj. Acesta a murit duminică, la un spital din Capitală. Avea 73 de ani.

„Astăzi am pierdut un prieten, părinte și un model în viață, pe tatăl meu Mischie Nicolae, în urma unei lupte îndelungate cu o infecție severă. M-a învațat să prețuiesc viața si familia. Mi-a arătat că viața poate fi atât extraordinară, cât și meschină. Am invațat de la el să fiu corect si onest, atât cât lumea pestriță de azi ne permite. A fost ales de 2 ori deputat, o dată senator si de 2 ori presedinte al Consiliului Judetean Gorj. A infiintat Universitatea Constantin Brâncuși și a luptat pentru alipirea Basarabiei cu România. M-a mai invatat că trebuie să lupți pana la capat atât timp cât ai adevarul de partea ta. A fost acuzat de coruptie de către un personaj care a recunoscut el insuși în instanță că a fost forțat de procurori să faca acest lucru; după 9 ani de judecata a fost declarat nevinovat și și-a câștigat dreptatea la CEDO (nicolaemischie.ro). O sa ne lipsesti enorm! Drum bun!”, a scris pe Facebook Alexandru Mischie.

Ioana Mischie a scris că: "Iți mulțumesc că împrumutai haine de Moș Crăciun de sărbători atunci când eram mică, chiar dacă îți mai scăpau mici detalii (alunița de pe obraz) și îmi dădeam seama că ești tu. Nu trebuia să porți un costum special, pentru că pentru mine erai oricum, de departe, un super-erou".

Galerie foto


Vizualizări: 2,568

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste