(închide)

O societate înființată recent va prelua apa grea de la RAAN. Câți oameni vor rămâne angajați!

 

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui regulament de organizare și funcționare a Centrului Naţional de Management al Apei Grele. Acest centru a fost înființat în 2017, scopul acestuia fiind de a prelua de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin cantităţile de apă grea achiziţionate la rezerva de stat, inclusiv obligaţia de depozitare şi menţinere a proprietăţilor fizico-chimice ale apei grele. Acest centru va avea și maxim 80 de posturi, preluate de la RAAN.

Sediul acestui centru este în județul Mehedinți, în satul Răscolești, comuna Izvorul Bârzii, Calea Tg. Jiului. Foarte important este că Centrul Național de Management al Apei Grele (CNMAG ) preia în condițiile legii, de la data înregistrării, personalul de specialitate de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare – Sucursala ROMAG-PROD, dar maxim 80 de posturi, personalul având statut de personal contractual.

Potrivit Notei de Fundamentare pentru aprobarea regulamentului Centrului, activitatea de management  a apei grele are caracter strategic. Cantitatea de apă grea aflată în custodia RAAN achiziționată la rezerva de stat are valoarea de cca 5.854 mii lei, sumă asigurată integral de la bugetul de stat.

CNMAG va prelua de la RAAN arhiva tehnică, inclusiv a documentaţiilor clasificate, privind instalaţiile, fluxurile tehnologice, prescripţiile tehnice legate de producerea, depozitarea şi menţinerea proprietăţilor fizico-chimice ale apei grele, conform unui inventar stabilit de institutul de specialitate, respectiv Centrul de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin.

Vizualizări: 2,152

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste