(închide)

PREMIERĂ! CE Oltenia, condamnat pentru ucidere din culpă

 

CE Oltenia a fost condamnat, penal, într-un dosar deschis după moartea unui salariat în ianuarie 2015. Tudor Burducea a murit strivit de o bucată de cărbune înghețat. CEO a primit o amendă penală de  aproape 400 de mii de lei. Doi din șefii angajatului decedat au primit pedepse cu suspendare.

 „Condamnă inculpata S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. la pedeapsa de 300.000 lei amendă penală, echivalentul a 200 zile-amendă înmulţit cu suma de 1.500 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. (…) Condamnă inculpata S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. la pedeapsa de 225.000 lei amendă penală, echivalentul a 150 zile-amendă înmulţit cu suma de 1.500 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. (…) Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în total 375.000 lei amendă penală, echivalentul a 250 zile-amendă înmulţit cu suma de 1.500 lei corespunzătoare unei zile-amendă”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu Jiu.

Vinovați au fost găsiți și doi șefi ai minerului,  Virgil Vlăduț Paliu și Constantin Năboiu, ei primind pedepse de 2 ani și 3 luni cu suspendare, respectiv 2 ani și 2 luni, plus 60 de zile de muncă în folosul comunității. De asemenea, ei vor trebui să plătească urmașilor câte 100 de mii de lei. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 434

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste