(închide)

Tartă cu pere și cremă de migdale

 

Ingrediente aluat:

150 g unt

300 g făină

1 ou

2 linguri zahăr pudră

2-3 linguri apă

Ingrediente umplutură:

1/2 l lapte

1 păstaie vanilie

100 g zahăr

2 ouă

4 gălbenușuri

1 borcan mare compot pere

100 g făină de migdale

20 g unt

50 g făină amidon

1 vârf cuțit de stare

Fulgi de migdale pentru decor

Cum pregătești:

Amesteci untul rece, tăiat cubulețe, cu făina, frământând. Încorporezi oul bătut cu zahărul pudră și apa, iar după ce ai omogenizat aluatul, îl învelești în folie de plastic și îl păstrezi 1/2 h în frigider.

Întinzi aluatul în strat subțire, de 4-5 mm și tapetezi cu el baza și pereții unei tăvi mari (26 cm) și a 4-5 tăvițe pentru minitarte. Înțepi cu furculița din loc în loc, aluatul aflpat pe bază. Coci tartele la foc mediu, 15 minute cele mici și 25 de minute cea mare.

Pentru cremă, fierbi laptele cu zahărul și păstaia de vanilie. Mixezi într-o cratiță ouăle cu gălbenușurile, sarea și amidonul. Torni treptat laptele fierbinte, strecurat, amestecând neîncetat. Când crema se îngroașă, iei vasul de pe foc și încorporezi făina de migdale. O repartizezi în formele de tartă și pui deasupra perele scurse. Decorezi cu fulgi de migdale.  

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste