(închide)

Un polițist din Târgu-Jiu, erou pentru un bolnav de cancer!

 

Reprezentanții Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice au anunțat că un polițist din municipiul Târgu-Jiu, angajat al Inspectoratului de POliție Județean Gorj din 2016,  a salvat viața unui bolnav de cancer! Polițistul Bogdan Arțăriș, descris ca un adevărat profesionist și un om cu un caracter puternic, empatic și mereu dispus să își ajute semenii, este unul dintre donatorii de celule stem hematopoietice. Acesta, prin gestul său altruist, a făcut un miracol pentru un bolnav- acesta a putut spune că a învins cancerul de sânge!


Bogdan Arțăriș dona sânge încă de când era elev la Școala de Poliție Câmpina, tot aceea fiind perioada când a aflat despre Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. „A luat contact cu Caravana de Celule Stem unde s-a înscris ca donator voluntar. Va fi sunat de Registru peste 4 ani când acceptă să continue demersurile în vederea donării și face analizele suplimentare necesare înainte de stabilirea finală a compatibilității cu pacientul onco-hematologic. Inițial, procedura de recoltare i-a inspirat teamă, dar a căpătat încredere în urma discuțiilor cu personalul medical implicat, aflând că, "practic, riscuri nu prea erau.”, spun cei de la Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.


„Ziua donării nu mi-a prezentat alt disconfort în afara faptului că procedura a durat cam mult, dar, a fost ok, ai TV, ai cu cine sta de vorbă. Îndemn și pe semenii să doneze, este o șansă care nu se ivește zi de zi, să salvezi o viață!”, a spus Bogdan Arțăriș. 

Echipa Registrului National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice i-a mulțumit tânărului polițist: „Îți mulțumim, Dumitru Bogdan, pentru modestia ta, pentru gestul tau de maxima noblețe și pentru exemplul tau. Iar, pe noi, fiindcă faptele bune au, întotdeauna, efect de domino, ne inspiră și ne motivează. Vom fi și noi, la fel, umani!”. 

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste