(închide)

Vacanță în România: Brașovul de vis și culoarul Rucăr-Bran, destinații potrivite pentru orice anotimp

 

Țara noastră are nenumărate atracții turistice care merită să fie descoperite atât de localnici cât și de turiștii străini. Dacă și tu te numeri printre cei dornici să descopere tradițiile unice din România și peisajele sale superbe, iată cele mai frumoase destinații de călătorie pe care trebuie să le treci pe lista de locuri de vizitat în lunile care au mai rămas din acest an!

Primul pe lista locurilor din România care merită vizitate este orașul Brașov-cetățile și zidurile sale medievale au fost păstrate, fiecare dintre acestea având o poveste unică, care așteaptă să fie descoperită. Brașovul este înconjurat de munți și este, astfel, locul perfect pentru cei care visează să petreacă un sejur marcat de aventură în aer liber., plimbări, relaxare. Trebuie să vezi Centrul Vechi al Brașovului, care nu este foarte mare, dar aici vei putea învăța o lecție de istorie admirând clădirea Modarom, care ascunde urme ale gloanțelor de la Revoluția din ‘89. În imediata sa apropiere se află Biserica Neagră, a cărei denumire se datorează unui incendiu care a distrus-o parțial. Aceasta a fost construită în stil gotic și poate fi admirată atât din exterior cât și în interior, acolo unde găzduiește una dintre cele mai mari orgi din Europa. Tot în centru, este Strada Sforii, una dintre cele mai înguste din Europa și locul perfect pentru a face câteva fotografii inedite. Sigur ai văzut acest fel de fotografii pe rețelele sociale!

Nu rata zona Bran-Moeciu! Nu contează în ce anotimp mergi, peisajele sunt de vis! Vizitează Castelul Bran, celebru datorită legendei lui Dracula, și care este situat la doar 30 km de Brașov, în culoarul Rucăr-Bran. Acesta se ridică impunător între Munții Piatra Craiului și Bucegi. În acest minunat și fascinant muzeu, vei admira piese de mobilier, lucrări de ceramică, costume populare și coroane regale unice, dar și Parcul Regal și Casa de ceai, Casa Principesa Ileana și Casa administratorului.

În zona Bran-Moeciu poți petrece un sejur pitoresc și în satul Moeciu de Sus, Moeciu de Jos, Fundata și Funsățica, Șirnea etc: sunt sate fascinante, uneori par a fi uitate de lume, altădată forforă de viață. Fundata este o destinație despre care ați mai citit în Pagina Olteniei. Colțul de rai al României”, „Cel mai pur aer din țară”, „Un loc magnific, superb”, „O zonă desprinsă din povești” – așa se vede Comuna Fundata prin ochii turiștilor care au vizitat- o și care și-au scris impresiile pe site-ul primăriei. Acolo, la Fundata, dar și la Moeciu veți putea admira priveliștea impresionantă oferită de Munții Piatra Craiului și de Munții Bucegi și îți vei putea reîncărca bateriile, în mijlocul naturii. 

Pasajul sau culoarul Rucăr-Bran este unul din locurile din România făcute parcă special pentru turiști, adunând laolaltă câteva obiective spectaculoase care îi încântă în fiecare an atât pe turiștii români, cât și pe cei străini. Aici poți simți cu adevărat că te poți relaxa în mijlocul naturii: totul în jur este verde-iar toamna simfonia culorilor te face să te îndrăgostești, aerul proaspăt și curat, apa rece și limpede. Pădurea îi invită pe vizitatori la plimbări lungi și relaxante, vara, iar pe timp de iarnă, pârtiile sunt perfecte pentru schi. Peisajele îți taie respirația și o dată admirat aici un apus de soare, nu îl vei uita niciodată! Vizitatorii pot alege dintr-o gamă largă de activități în aer liber: drumeții pe Cheile Dâmbovicioarei, alpinism, schi și snowboard pe pârtia de schi Bran-Zănoaga, cu o lungime de 1.000 de metri, care este disponibilă în cea mai mare parte a anului. Aici se găsesc exponate florale rare precum Florea de Colț sau Garofița Pietrei Craiului. 

Vizitați România, nu veți regreta! Avem atâtea destinații de vis, âncât o viață nu ne ajunge să ne cunoaștem cu adevărat țara frumoasă!

Galerie foto







Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste