(închide)

55 de localităţi din 10 judeţe nu au energie electrică. Drumuri închise din cauza ninsorii, poleiului și vântului

 

MAI: 55 de localităţi din 10 judeţe nu au energie electrică. Peste 36.000 de consumatori afectaţi

Un număr de 55 localităţi din 10 judeţe erau nealimentate cu energie electrică sâmbătă dimineaţă, fiind afectaţi circa 36.000 de consumatori finali, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Autostrada Soarelui, cinci drumuri naţionale şi 16 drumuri judeţene sunt închise din cauza vremii. Astfel, în ultimele 24 de ore, 16 judeţe din România au fost afectate de vremea rea, respectiv Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui şi Capitala.

De asemenea, au fost afectate două autostrăzi (A2, A3-urbană), şase drumuri naţionale (DN 67C, DN 2B, DN 4, DN 3A, DN 56A şi DN 2C), 16 drumuri judeţene (DJ 201B, DJ 203A, DJ 211A, DJ 714, DJ 213, DJ 101B, DJ 101, DJ 201A, DJ 302, DJ 203B, DJ 313, DJ 203E, DJ 306A, DJ 306, DJ 201 şi DJ 102 H), un drum comunal (DC 134).

Din punct de vedere feroviar, magistrala CF 900 între staţiile Valea Albă şi Drobeta Turnu Severin (MH) este închisă temporar din cauza căderilor de copaci. Pe celelalte tronsoane de cale ferată din zonele aflate sub avertizare/atenţionare circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza gheţii depuse pe liniile de alimentare cu energie electrică.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situaţiei distribuitorilor de electricitate, la ora 07.00 erau nealimentate cu energie electrică 55 localităţi din 10 judeţe, respectiv Argeş, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea, fiind afectaţi circa 36.000 de consumatori finali. În prezent se acţionează cu echipe de intervenţie pentru remedierea defecţiunilor. În judeţul Hunedoara, în localitatea Aninoasa, din cauza cantităţii mari de zăpadă, o porţiune din acoperişul unui bloc de locuinţe s-a prăbuşit, fisurând o conducte de gaze. Preventiv, au fost evacuate 26 persoane. S-a intervenit pentru oprirea furnizării cu gaz metan.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, circulaţia rutieră este închisă în continuare pe DN 67C, pe sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, din cauza viscolului.
DN 67C, pe sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, rămâne închis circulaţiei, însă din cauza ninsorilor şi a viscolului. Pe acest sector de drum este permisă doar circulaţia controlată a autovehiculelor 4x4 sau care sunt echipate cu lanţuri antiderapante, cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 t, care au fost surprinse în zonă de codul galben de ninsori şi viscol. Aceste vehicule sunt însoţite de utilajele de deszăpezire ale SDN Târgu Jiu, atât la urcare cât şi la coborâre.

În acţiunile de deszăpezire şi de combatere a efectelor poleiului, au fost implicaţi în ultimele 12 ore peste 4.000 de oameni din direcţiile regionale şi din centrala CNAIR, în teren, în baze şi în comandamentele de iarnă de la nivel local şi central.

Vizualizări: 532

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste