(închide)

Activități educativ-culturale în biserica Parohiei Drăgoieni. Profesor învățământ primar Cristina Călescu: „Copiii sunt darul lui Dumnezeu!”

 

Zeci de copii din Parohia Drăgoieni, dar și elevi ai clasei pregătitoare A de la Colegiul Național Spiru Haret Târgu-Jiu au participat cu multă bucurie la o serie de activități educativ-culturale care au avut loc în lăcașul de cult sub atenta îndrumare a preotului Cosmin Stoenoiu și a invitaților săi.  Elevii de la CNSH Târgu-Jiu au fost însoțiți de dar și Prof. Inv. Primar Călescu Vasilica-Cristina. 

În cadrul Parohiei Drăgoieni, Biserica "Sfânta Treime", au avut loc astăzi, ca în fiecare an înaintea Sfintelor Paști, activități educativ-religioase, un atelier de pictură, unul de încondeiat ouă, dar și un atelier de olărit și confecționare de mici făclii din ceară naturală.
La activități au participat peste 30 de copii, atât din Parohia Drăgoieni, cât și elevi din clasa pregătitoare A de la Colegiul Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu, grup coordonat de profesor învățământ primar  Vasilica Cristina Cãlescu. „Părinții și educatorii trebuie să educe copiii în spiritul moralei creștine, a iubirii lui Dumnezeu, ca suport al unui caracter și personalități ce prefigurează un cetățean adevărat. Astăzi, alături de albinuțele mele minunate, am pășit în casa Domnului. Datorită părintelui pr. Stoenoiu Cosmin, copiii s-au bucurat de fiecare activitate pregătită. Vă mulțumim și vă suntem recunoscători”, a spus prof. învț primar Cristina Călescu.

De minunatele activități s-a bucurat fiecare copil în parte; au învățat lucruri noi, s-au împărtățit, s-au rugat și au socializat, petrecând câteva ore cu folos în lăcașul de cult. Unul dintre momentele care i-a încântat a fost lecția oferită de meșterul olar Dumitru Coneru. 
„Meșterul popular Dumitru Coneru ne-a făcut bucuria de a ne arată cum se modelează și pictează lutul, impresionându-i pe copii cu creaţiile sale. Le mulțumesc pentru implicare domnului olar, domnișoarei învățătoare și tuturor copiilor și părinților prezenți la activități”, a spus preotul Stoenoiu Constantin Cosmin, paroh al Parohiei Drăgoieni. 



 

Galerie foto





Vizualizări: 715

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste