(închide)

Casa Muzeu ”Constantin Brâncuși” în straie de sărbătoare de Ziua Mondială a Turismului

 

Casa Muzeu ”Constantin Brâncuși” în straie de sărbătoare de Ziua Mondială a Turismului! Marți, 27 septembrie, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, alături de Consiliul Județean Gorj, Asociația Profesională Patronală de Turism Gorjul și Asociația „Acasă la Brâncuși” au organizat ample manifestări dedicate Zilei Mondiale a Turismului, lansând totodată două noi rute culturale importante-„Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN)” și „Ruta Cultural Turistică Națională a destinațiilor turistice din România premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor din Turism (FIJET) cu trofeul de excelență «Mărul de Aur» pentru dezvoltarea și promovarea turismului”.

Comuna Peștișani a fost invitată la întâlnirea reprezentanților Destinațiilor EDEN din România, întâlnire ce a avut drept scop de a facilita dezvoltarea Rețelei EDEN, schimbul de experiențe și bune practici. În perioada 2008-2019 în România au fost desemnate 39 destinații EDEN pentru cele 9 teme ale concursului: turismul și patrimoniul local intangibil, turismul și ariile protejate, turismul acvatic, turismul rural, turismul și regenerarea siturilor fizice, turismul accesibil, turismul și gastronomia locală, turismul cultural tangibil, turismul de sănătate și relaxare.

Ulterior întâlnirii, oaspeții din toată țara au fost conduși să vadă mai multe destinații turistice importante din județul Gorj, una dintre acestea fiind Casa Muzeu Constantin Brâncuși din Hobița.

Aici, gazdele i-au așteptat pe invitați cu o expoziție de costume populare autentice din zona comunei lui Brâncuși și o expoziție de tablouri reprezentând viața și opera marelui sculptor. 

Cei peste 30 de oaspeți, veniți din toată țara, din zone cu puternică tradiție în turism-Mărginimea Sibiului, Rășinari, Suceava, Albac, Geoagiu Băi, Horezu, Perișani, Bistrița Năsăud, Buzău, Vrancea, Brașov sau Timișoara au fost încântați să asculte povestea vieții marelui sculptor Constantin Brâncuși, poveste rostită cu mult har de muzeograful Doina Pana.

Acasă la Brâncuși, la Hobița, au pășit și președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, @Dumitru Luca precum și reprezentantele Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, doamnele Steliana Cojocariu și Iulia Dăngulea-ambele consilier biroul Relații Internaționale și Afaceri Europene. 

Primăria Peștișani mulțumește și felicită pe această cale Consiliul Județean - Gorj, Asociatia Acasa la Brancusi, Asociația Profesională Patronală de Turism Gorjul și Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului pentru organizarea manifestărilor prilejuite de Ziua Mondială a Turismului în județul Gorj. Un eveniment unic în România.

#MinisterulAntreprenoriatuluișiTurismului #ConsiliulJudețeanGorj #AsociațiaAcasălaBrâncuși #ANAT #AsoaciațiaProfesionalăPatronalădeTurismGorjul #FIJET #AnsamblulprofesionistDoinaGorjului #GorjTurismCălătorii #PrimăriaPeștișani #CentrulLocaldeInformareTuristicăPeștișani #CasaMuzeuCosntantinBrâncuși #Hobița #AcasălaBrâncuși #turism #ziuamondialăatrismului #ruteculturalturistice #destinațiiEden #DescoperăcomunaPeștișani #DescoperăGorjul

Galerie foto

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste