Ce este un toner și cum să alegi unul potrivit pentru imprimanta ta?

 
Fiecare imprimantă este unică prin caracteristicile și funcțiile de care beneficiază. Imprimantele de dimensiuni mari, tip laser sunt folosite cu precădere de firme unde nevoia de imprimare zilnică este mare.

Imprimantele folosesc tonere sau cartușe cu cerneală pentru o bună funcționare. Atunci când imprimanta nu mai printează cum trebuie iar scrisul nu mai este vizibil, înseamnă că este cazul să alegi un nou toner.

Caută tonerul potrivit pentru modelul de imprimantă deținut

Un toner este substanța pudră uscată cu ajutorul căreia putem imprima pe hârtie. Tonerul este compus din rășină sintetică, pigmente de culoare și oxide metalice. Atunci când tonerul s-a terminat, este necesară înlocuirea acestuia. 
Un prim pas pentru înlocuirea acestuia, este să cauți unul potrivit pentru marca și tipul de imprimantă folosit. Optează pentru  toner potrivite pentru imprimanta folosită, pentru o durată de viață mai mare. În oferta TonerDepot.ro vei găsi tonere originale, alternative și cerneală pentru imprimantă la calitate premium. În lipsa unui toner original aferent tipului de imprimantă disponibil în momentul în care ai nevoie, o soluția optimă este reprezentată de un toner alternativ. Acesta funcționează perfect, folosind toner de o calitate excepțională. 

În momentul alegerii tonerului, trebuie să alegi unul care funcționeză pentru tipul de imprimantă achiziționat. Nu poți alege un toner colorat pentru o imprimantă ce folosește doar toner negru. 

Poate funcționa tonerul fără o unitate de cilindru?

Cartușele de toner si unitățile de cilindru sunt indispensabile pentru funcționarea corespunzătoare a unei imprimante. Deși sunt consumabile diferite, nu pot funcționa una fără cealaltă. 
Unitățile de cilindru sunt cele ce transferă tonerul pe hârtie. În interiorul lor se află cilindrul fotosensibil. Atunci când are loc imprimarea, imprimantele laser transpun textul pe cilindrul fotosensibil, iar prin intermediul presiunii și căldurii, tonerul se fixează pe hârtie. 
Tonerele necesită înlocuire mai des, deoarece au o viață limitată, însă unitățile de cilindru pot fi folosite o perioadă mai îndelungată. De obicei, imprimanta laser atenționează când unul dintre consumabile nu mai funcționează corespunzător. Dacă hârtia imprimată nu are o calitate potrivită, iar imprimanta nu a semnalat nicio problemă, înseamnă că este cazul schimbării cartușului de toner. 

Imprimantă laser sau cu jet de cerneală?

În funcție de necesitățile zilnice de printare, optează pentru o imprimantă laser sau una cu jet. Cea laser îți va oferi un număr de foi printate mult mai mare, comparativ cu o imprimantă cu jet de cerneală. Însă, indiferent de modelul și tipul ales, fie că este vorba despre imprimantă HP sau o imprimantă Epson alege tonere HP și cartușe imprimantă epson adecvate cartușe imprimantă epson adecvate, pentru a te bucura de experiența unor pagini imprimate de calitate.

Sursa de imagine:
antpkr / Shutterstock.com

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste