Cele mai folosite metode de plată pe internet

 
Tranzactiile online au evoluat foarte mult in ultimii ani de zile. Acum chiar si la noi in tara se inregistreaza o multime de plati online efectuate prin diverse metode. Fie ca este vorba despre cumparaturi online, plata facturilor sau alte cheltuieli, multi romani aleg metodele de plata moderne online. In randurile de mai jos iti voi prezenta care sunt cele mai populare metode de plata online din Romania si bineinteles iti voi oferi informatii despre cum se utilizeaza fiecare in parte.
Care sunt cele mai populare metode de plata online?
In ziua de astazi, atunci cand vrei sa efectuezi o plata online vei observa ca de cele mai multe ori ai la dispozitie mai multe variante din care poti alege. Printre acestea se numara:
Card bancar
Portofele electronice – Skrill, Neteller
Paysafecard
PayPal
Transfer bancar
Card bancar
De departe cea mai utilizata metoda de plata pe internet este cardul bancar. Este si normal sa fie asa, deoarece in ziua de astazi aproape toti dintre noi detinem un card. Acestea sunt usor si comod de folosit de catre oricine, astfel ca reprezinta o varianta foarte buna de a efectua plati pe internet.
Mai mult decat atat, daca folosesti cardul pentru plati online poti avea si anumite beneficii. De exemplu exista magazine online la care livrarea produselor este gratuita in cazul platii online. O alta situatie este pentru jocurile de noroc online, acolo unde vei primi bonus daca depui bani cu cardul. Pe această pagină poti vedea cele mai bune bonusuri la casino oferite in Romania.
Sa platesti online cu cardul este extrem de simplu. Trebuie doar sa introduci datele acestuia (numele detinatorului, numarul cardului, data de expirare si codul de securitate), iar plata se va efectua instantaneu.
Fii totusi foarte atent la site-urile pe care iti introduci datele cardului si atentie sa nu confunzi cvv card cu codul PIN. Asigura-te ca site-ul este unul de incredere si in plus fii atent si ca adresa acestuia sa inceapa cu “https”, semn ca site-ul este securizat.
De asemenea, daca ai aceasta optiune apeleaza si la plata in doi factori, adica sa trebuiasca sa confirmi de fiecare data de pe telefon efectuarea unei plati online. In acest fel vei fi sigur ca nimeni nu poate plati cu cardul respectiv in locul tau.
Portofele electronice – Skrill, Neteller
Exista doua portofele electronice populare la noi in tara. Este vorba despre Skrill si Neteller, metode de plata care pot fi folosite pe aproape orice site online. Totusi pentru a putea folosi Skrill si Neteller va trebui sa iti alimentezi acel portofel online cu bani, iar pentru asta va fi necesar sa folosesti un card bancar.
Totusi aceste optiuni se pot dovedi utile pentru cei care nu vor sa furnizeze datele cardului bancar pe diferite site-uri. Practic depui bani cu cardul in Skrill sau Neteller, iar mai apoi folosesti aceste fonduri pentru plata si un plus de securitate.
Poti sa comanzi chiar si un card Skrill, iar atunci vei obtine mai multe beneficii, printre care acela ca vei putea retrage bani instantaneu din contul Skrill de la orice bancomat din lume. Atunci cand vrei sa platesti prin Skrill si Neteller este foarte simplu. Vei fi redirectionat in momentul platii catre site-ul operatorului de plati, acolo unde te loghezi in cont si autorizezi tranzactia.
Paysafecard
Paysafecard reprezinta o metoda de plata foarte interesanta si la care apeleaza in mod deosebit cei care nu detin un card sau cont bancar. Paysafecard este de fapt o cartela pre-platita pe care o poti cumpara din orice punct PayZone sau PayPoint din Romania, care sunt la tot pasul. Aceasta are diferite valori si anume 25, 50, 100, 200 sau 300 RON. Vei primi o chitanta cu un cod PIN, pe care il vei introduce pe site-ul oficial Paysafecard, iar respectiva suma de bani va fi adaugata in contul tau.
De acolo este simplu sa efectuezi o plata pe internet. Dupa ce selectezi aceasta metoda de plata vei fi redirectionat catre site-ul Paysafecard, unde te conectezi la contul tau si confirmi tranzactia.
PayPal
PayPal este o metoda de plata utilizata in mod special pentru site-urile din strainatate, acolo unde platile se fac in alte monede, de obicei euro sau dolari. Un avantaj al PayPal este acela ca poti transfera bani foarte usor si instant intre doua conturi PayPal. In schimb, trebuie sa tii cont ca la schimbul valutar vei pierde ceva bani.
Transfer bancar
Transferul bancar nu este chiar foarte popular, insa totusi unele persoane apeleaza la aceasta metoda pentru a plati online. Exista situatii in care la contul bancar nu este atasat si un card, iar atunci transferul bancar reprezinta o optiune de plata.
Totusi este putin mai incomod sa platesti prin transfer bancar, deoarece va trebui sa afli datele contului catre care trebuie sa transferi bani si sa le introduci cu atentie in aplicatia de banking online. De asemenea, de obicei platile prin transfer bancar nu se realizeaza instantaneu, deci punctez acest dezavantaj, fiind probabil motivul principal pentru care nu multi oameni aleg aceasta metoda.
In concluzie acestea sunt cele mai populare 5 modalitati de plata la care apeleaza romanii atunci cand fac tranzactii online.

Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste