(închide)

Concert de colinde la Biserica Ploștina din Motru

 

La Biserica Ploștina din Motru a avut loc, săptămâna aceasta, un frumos concert de colinde. 


Ascultăm colindele în fiecare an cu aceeași bucurie și trăire pline de magie și speranță. Colindele poartă prin veacuri cuvântul tainic al Nașterii Sfinte.
Aseară, la Parohia Motru I – Biserica Ploștina, Grupul ,,Izvorașul” al Episcopiei Severinului și Strehaiei a venit în fața iubitorilor de tradiții și obiceiuri aflați în număr mare, la ceas de seară, în incinta lăcașului de cult, cu un colaj dintre cele mai iubite colinde românești și cântece tradiționale. Copii, părinți, bunici, enoriași de toate vârstele și-au umplut sufletul cu o nesfârșită bogăție spirituală, cu versuri și melodii arhaice, emanând puteri magice, cu mesaje pline de optimism, bunătate și generozitate. Grupul ,,Izvorașul”, format din absolvenți de Teologie și Conservator a făcut să răsune biserica de la Ploștina de acele cântece tradiționale considerate a fi purtătoare ale unor puteri magice, care au efect doar în acest timp sacru.
Prezența #Grupului_Izvorașul în mijlocul enoriașilor a însemnat o premieră pentru cei prezenți, dar și pentru oraș. Grupul este foarte cunoscut pentru profesionalism și seriozitate, având apariții numeroase pe scene din țară și străinătate. Cei prezenți au răsplătit cu aplauze nenumărate corul cu voci îngerești. Vrednici de pregătirea lăcașului pentru oaspeți, dar și de organizarea momentului special au fost părintele Valerian Cruceru și părintele Daniel Budeanu, alături de o mână de oameni prezenți mereu când este vorba de ajutor la astfel de evenimente. Deși afară frigul mușca zdavăn din obrajii celor care se retrăgeau în liniște către casele lor, sufletul fiecăruia purta o dulce bucurie, iar în auz, încă, ecoul colindelor dumnezeiești.

A.I.

Imagini surprinse de
prof. Daniel Gh.Luchian

Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste