(închide)

Denisa Tâlvescu, dublă calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

 

Cele două echipaje de 8+1 ale României, la feminin şi masculin, s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, duminică, după ce au terminat pe locul secund cursele din cadrul regatei preolimpice de canotaj de la Lucerna (Elveţia).

În finala cursei preolimpice feminine de 8+1, România (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) a fost cronometrată cu timpul de 06 min 15 sec 27/100, terminând în urma Chinei (06:12.80), dar înaintea Germaniei (06:22.52). Primele două clasate au obţinut biletele pentru JO 2020.

Anterior regatei de la Lucerna, România a calificat şapte echipaje la JO de la Tokyo, adică în probele de patru rame masculin şi feminin, dublu vâsle feminin (cat. uşoară), dublu vâsle masculin şi feminin, respectiv dublu rame feminin şi masculin.

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, o felicită pe gorjeanca Denisa Tâlvescu, cetăţean de onoare al municipiului, pentru dubla calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste