(închide)

Două expoziții ale artistului Teodor Dădălău, la Tel Aviv

 

Artistul gorjean Teodor Dădălău, reprezentant al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, va expune la Tel Aviv în perioada 11-16 decembrie 2019. Astfel, la Galeria de artă Yavne din Israel va avea loc expoziția “Oameni și locuri din țara lui Brâncuși”, iar la Institutul Cultural Român din  Tel Aviv va fi vernisată expoziția „Dansul Măștilor”. Tot în această perioadă  va avea loc și lansarea albumului “Gorj, locuri minunate” în limba engleză, editat de CJCPCT Gorj.

Artistul fotograf Teodor Dădălău va expune la Tel Aviv la Galeria de artă Yavne fotografii realizate în mai multe zone din județul Gorj: vor putea fi admirate costumele populare tradiționale, o parte din obiceiurle frumoase păstrate în mediul rural în special în zona de sub munte, dar și simplitatea omului de la țară.

În ceea ce privește expoziția “Dansul Măștilor”, aici fotografiile realizate de Teodor Dădălău prezintă tradiții și obiceiuri gorjene din preajma sărbătorilor de iarnă. Satul Cloșani, din comuna Padeș, este vestit pentru obiceiul unic al pițărăilor mascați. „Cu aceste două evenimente la Tel Aviv, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj își încheie expozițiile pe anul în curs, 2019, prin cele 40 de evenimente organizate fiind unul dintre cei mai bogați ani în expoziții organizate la nivel național și internațional”, a spus Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste