Elevă din Motru, podcast despre educația ecologică

 

Proiectul Frecvenţa Tineret a intrat în linie dreaptă 

Educația ecologică - un pas către un viitor mai verde

https://podcast.srr.ro/OT/-s_18

Cele 10 podcasturi realizate de elevii din Motru, Târgu Jiu şi Rovinari, în cadrul proiectului Frecvenţa Tineret, sub îndrumarea jurnaliştilor postului Radio România Actualităţi, Mario Balint şi Ilie Pintea, corespondenţi de război în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Ucraina, au fost finalizate. 

Deschidem seria podcasturilor realizate de elevii din Gorj cu cel realizat de Alina Rușeț, de la Colegiul Tehnic Motru. Alina s-a întrebat dacă nu cumva educaţia ecologică ar trebui extinsă, în loc să facă parte doar din programa instituțiilor de învățământ specializate, iar ca să găsească răspunsul a stat de vorbă cu profesoara Daniela Ardeiu, care predă această materie. 

Lansat in aprilie 2022, proiectul Frecvenţa Tineret a transformat Valea Jiului în Valea Tinerilor Activi, dornici să descopere, dezvolte și să pună în practică spiritul civic, dialogul structurat, abilitățile jurnalistice, și, nu în ultimul rând, competențele grafice, de design și digitale.

Elevi din judeţul Gorj au luat parte, timp de mai bine de un an, la activităţile din cadrul proiectului Frecvenţa Tineret, al cărui scop este creșterea gradului de participare și implicare civică în rândul tinerilor din județul Gorj în procesele decizionale locale cu privire la politicile publice care le afectează calitatea vieții. 

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

#haide #Associationcolouryourdreams #radioromania #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”  

Proiect derulat de Association Colour your Dreams în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea gradului de participare și implicare civică în rândul tinerilor din județul Gorj în procesele decizionale locale cu privire la politicile publice care le afectează calitatea vieții.

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste