(închide)

La Polovragi va fi amplasat un bust al lui Tudor Vladimirescu

 

La Polovragi veți putea admira în curând un bust al lui Tudor Vladimirescu, sculptură realizată de artistul basarabean Eric Perjovschi. Astfel, pe 21 martie 2021, de la ora  11.30, la sediul Primăriei Polovragi, va fi dezvelit acest bust.

Comuna Polovragi este locul în care Marele Pandur Tudor Vladimirescu a fost prezent în 1821, fortificând mănăstirea pentru a putea fi folosită ca bază de operațiuni militare. Ca și omagiu adus pandurului, în cadrul proiectului „Bursa Brâncuși”, CJCPCT Gorj și Primăria Polovragi vor dezveli un bust al conducătorului Revoluției de acum 200 de ani, bust realizat de sculptorul basarabean Eric Perjovschi. Și de această dată, de punerea în lucru a proiectului s-a ocupat Teodor Dădălău, referent în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Inițiatorul acestui proiect a propus ca data de desfășurare a evenimentului- 21 martie, zi care, prin Legea 65/2017 a fost declarată oficial Ziua Olteniei. Tudor Vladimirescu, pe 21 martie 1821, intra în București, coborând Podul Calicilor, ținând în mâină o pâine mare - semn al păcii și belșugului.
Proiectul „Bursa Brâncuși” este un omagiu adus marelui sculptor și a avut și are ca obiectiv realizarea, cu sprijinul unor artiști plastici din țară și din afara ei, a unor spații artistice distincte care să mărească vizibilitatea unora dintre localitățile reprezentative ale Gorjului. Astfel, până acum, s-au realizat și amplasat creații sculpturale la Peștișani (Primărie, Obște), Săcelu (lângă baza de tratament), Rovinari (Sala de sport), Motru (Primărie), Țicleni (Casa de cultură), Bâlteni (Liceul Tehnologic) și Țânțăreni (Centrul Cultural).

Vizualizări: 707

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste