(închide)

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în Gorj

 

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a continuat şi în acest an, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare. Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi va fi oferită, ca de obicei, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române. Conform Patriarhiei Române, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Astfel, Lumina Sfântă a ajuns și în județul Gorj la numeroase parohii.

Sfânta Lumină a ajuns sâmbătă la ora 13.55 la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Ceremonia a fost condusă de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. 2.500 de credincioşi au participat la eveniment, potrivit basilica.ro. Sâmbătă seară, în intervalul orar 19.30 – 20.30, va avea loc, pe Colina Bucuriei, procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală.

Credincioșii vor putea asista la slujbele de Înviere și în biserică, nu doar afară, iar preoții „vor calcula numărul persoanelor” care pot intra în lăcașul de cult și vor avea grijă să marcheze locurile în care pot sta credincioșii, astfel încât să fie respectate normele privind distanțarea, în contextul pandemiei, potrivit Patriarhiei. De asemenea, oamenilor li se recomandă să participe la slujbe la bisericile de care aparțin. În noaptea de Paște va fi ridicată carantina, astfel că va fi permisă circulația pe tot parcursul nopții.

Galerie foto


Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste