Medalie de argint la olimpiada de Lingvistică Asia Pacific pentru un elev din Târgu-Jiu!

 

O nouă perfeormanță atinsă de olimpicul Mihai Alexandru Bratu, elev al Colegiului Național Tudor Vladimirescu din municipiul Târgu-Jiu. Acesta a obținut un rezultat excepțional la Olimpiada de Lingvistică Asia Pacific: medalie de argint în clasamentul internațional, locul 2 în clasamentul național și calificarea în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Lingvistică. „Felicitări elevului olimpic Mihai Alexandru Bratu! Felicitări doamnei prof. coord. Cristina Goanță!  Suntem, de asemenea, onorați și bucuroși că Mihai va reprezenta România și la Olimpiada Internațională de Geografie!”, au transmis profesorii de la CNTV.

În vara anului trecut, Mihai-Alexandru Bratu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, s-a calificat la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Mihai a obținut primul punctaj la proba de calificare și a reprezentat România la Etapa Internațională, în perioada 19-23 iulie 2021, în Ventspils, Letonia.

A fost primul elev din județul Gorj care reușește să atingă acest nivel la Lingvistică. "Rezultatul este și mai important, deoarece Mihai-Alexandru Bratu a fost în competiție cu elevi din ani de liceu avansați, pentru a se califica în echipa de Lingvistică a României”, spunea profesoara sa.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste