(închide)

Medicul cardiolog Vasile Brînzan a plecat dintre noi! "L-au caracterizat profesionalismul și omenia"

 

Veste trista pentru targujienii care l-au cunoscut sau si-au tratat sanatatea la medicul cardiolog Vasile Brînzan. Din pacate, familia sa a anuntat cu mare regret, ca astazi, 4 iulie, a plecat dintre noi doctorul cardiolog Brînzan Vasile, apreciat in lumea medicala, stimat de colegi si iubit de pacienti. "Fiul ce a fost odată sanitarul orașului, un luptător anticomunist, fost deținut politic în anii studenției, medic al echipei de fotbal Pandurii Tg-jiu. L-a caracterizat cinstea și omenia, exprimîndu-și uneori stările sufletești prin poezie, avînd publicate cîteva volume. Dumnezeu să te aibă în pază dragă unchiule!", a anuntat Vasile Brinzan, nepotul medicului.

" Bunicul meu si-a facut datoria atat de medic, cat si de tata, sot, bunic si m-a indrumat de-a lungul timpului sa reusesc sa fac alegerile cele bune! Ii multumesc infinit pentru modul pozitiv in care a reusit sa imi influenteze viata si nu numai si sunt mandra, la fel cum si el era de mine, ca reusesc sa ii calc pe urme! Odihna usoara, bunicule!", a scris pe rețeaua de socializare Daria, nepoata reputatului medic. 

Vasile Brânzan a fost doctor de inimi (mai bine de jumatate de veac) şi la propriu şi la figurat, pentru că mai bine de 30 de ani s-a dedicat si poeziei. Medicul cardiolog scria poezii de suflet si isi inveselea mereu colegii cu glumele şi bancurile pe care le ştia. „Mi-au căzut în mână poeziile umoristice ale marelui poet Ion Pribeagu, atunci m-am apucat să scriu şi eu. A scris sute de poezii şi cîteva zeci de epigrame. Am publicat cartea „Versuri din Umor reciclat şi nu numai...“, două volume, ultima creaţie fiind un eseu filosofic despre univers şi creatorul universal divin. Se numeşte „Joc de Computer“. Timp de trei ani am fost redactor la un săptămânal cunoscut din oraş. (...) Atât timp cât mă voi putea deplasa şi gândi coerent voi practica în continuare meseria de doctor“, spunea medicul cardiolog Vasile Brinzan intr-un interviu pentru ziarul Adevarul, acum 11 ani.

Galerie foto


Vizualizări: 3,855

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste