Meșteri populari din Bistrița Năsăud, Maramureș, Argeș, Cluj, Alba, Suceava și alte județe, la Târgu Jiu!

 

După o perioadă îndelungată în care gorjenii s-au întâlnit doar online cu meșterii populari, de pe 12 august vor avea ocazia să cumpere produsele căutate și să socializeze cu artiștii prezenți la Târgul Meșterilor Populari din România! Astfel, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează ediția din acest an a Târgului Meșterilor Populari din România.

Creațiile meșterilor din Curtea de Argeș, Dolj, Vâlcea și Gorj vor fi rxpuse spre cumpărare în centrul municipiului Târgu Jiu. Între 12-15 august 2021 la căsuțele din centrul municipiului Târgu Jiu vom găsi obiecte ce-şi au originea în vechea gospodărie ţărănească. „Costume populare, ceramică, bijuterii, țesături, preparate apicole, turtă dulce, sculpturi în lemn, lavandă, articole prelucrate din piele... de toate! Aproape 20 de meşteri populari își dau întâlnire la Târgu-Jiu. Aceștia vin din Vâlcea, Bistrița Năsăud, Dolj, Maramureș, Argeș, Cluj, Alba, Republica Moldova, Suceava, București și Gorj.
Deschiderea târgului meșterilor populari olteni se va face vineri 13 august 2021 la ora 10.30 în centrul municipiului Târgu Jiu. Vă așteptăm cu drag pentru că suntem convinși că aveți ce cumpăra”, a transmis Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj.

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste