(închide)

Motru: Importante proiecte de modernizare a rețelelor de apă și canalizare

 

În cadrul “Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, Aparegio Gorj și-a propus investiții în 11 unități teritoriale-administrative. În prezent, sunt atribuite 25 de contracte de lucrări din cele 32 finanțate în cadrul POIM.

Astfel, în cadrul contractului CL 16-„Proiectare și execuție lucrări la surse, STAP și SEAU Motru”, atribuit antreprenorului SC RALDE GENERAL BUILDING SRL ce a fost  semnat în data de 27.09.2021 cu o o durată de execuție de 732 zile și o valoare de 5.435.600,00 lei se urmărește: „Realizarea unui rezervor nou de înmagazinare de 500 mc ce a fost amplasat lângă rezervorul existent în cadrul gospodăriei de apă din Dealul Pomilor-Ploștina. Rezervorul a fost confecționat din plăci metalice, galvanizate la cald și este finalizat. De asemenea, în prezent se desfășoară și lucrările necesare pentru integrarea în SCADA atât a rezervorului nou, cât și a rezervorului existent. Lucrări și dotări la Stația de Epurare ce deservește localitatea Motru prin îmbunătățirea capacității echipamentelor și stațiilor de tratare/epurare prin modernizarea sau înlocuirea acestora. Totodată, se lucrează la reabilitarea decantorului primar(linia veche a stației de epurare) și transformarea acestuia în bazin de retenție. Contractul de lucrări include de asemenea și  reabilitarea și extinderea clădirii administrative din locația mai sus menționată”, a comunicat conducerea Aparegio.

Aparegio Gorj SA a semnat în anul 2020, contractul de finanțare pentru proiectul major PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APA SI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚUL GORJ, contract a cărui valoare totală este de 1.080.673.346,54 lei respectiv 223.058.403 euro, cofinanțare operator 13.424.064 euro și cofinanțarea UAT-urilor de 2%, sume ce includ TVA.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste