(închide)

Nicoleta Scărlătescu din Motru, premiată la Gala Laureaţilor Federaţiei Române de Lupte

 

Pentru prima oară Federația Română de Lupte și-a premiat cei mai buni sportivi și antrenori, peste 40, în cadrul unei gale desfășurate la Poiana Brașov. Au primit distincții cadeții, juniorii, seniorii under 23, seniorii, laureații Campionatelor Europene școlare și ai Gimnaziadei, alături de cei care i-au pregătit.

Federația Română de Lupte și-a desemnat laureații anului 2018, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Brașov, pe 18 decembrie. Cei mai buni sportivi și antrenori ai acestui an au urcat pe scenă în cadrul Galei Laureaților, ce a avut loc în Poiana Brașov, în cadrul evenimentului fiind  premiați peste 40 de sportivi și antrenori, de la toate categoriile de vârstă, în urma performanțelor obținuțe. Printre sportivii premiați de Federație a fost și NICOLETA SCĂRLĂTESCU, elevă din Motru, care a obținut de șase ori titlul de campioană a României, dar și o medalie de bronz la CAMPIONATUL EUROPEAN 2018. Alături de motreanca de succes a fost și antrenorul său Vasile Purdescu. 

În luna iunie a acestui an, eleva din Motru, Nicoleta Scărlătescu, a obţinut locul al treilea (medalie de bronz) la Campionatele Europene de Lupte pentru juniorii mici, care au avut loc la Gyor, în Ungaria. În competiţia feminină, România a cucerit patru medalii, dintre care una de argint şi trei de bronz: Nicoleta Băjan (categ. 36 kg), Steluţa Subţirică (categ. 38 kg) şi Nicoleta Scărlătescu (categ. 66 kg). Sportiva din Motru face parte din componența lotului național de junioare mici și este cea mai promițătoare sportivă din ultimii ani din zona Motru.

Antrenorul Vasile Pudescu spune că fata are rezultate excepționale și muncește foarte mult pentru a le obține. Sora Nicoletei a fost multiplă campioană, a făcut parte din Clubul Steaua București de lupte libere. „Acest sport este greu, copiii fac sacrificii, nu le este ușor. Nu pot eu să spun că mai greu ca un alt sport, căci doar cine nu afce sport de performanță spune că unul e mai greu și altul mai ușor. Este vorba despre multă muncă și sacrificii. Multe fete pasionate, băieți talentați, cu toții sunt muncitori și responsabili”, a spus antrenorul Vasile Purdescu.

Galerie foto



Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste