Noile restricții adoptate de Guvern. Se schimbă orele de la care nu vom mai putea circula

 

Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii. 

”Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în weekend circulație va fi permisă doar până la orele 20.00, nu până la 22.00. La operatorii economici, activitatea va fi permisă până la ora 18.00 Revenirea va fi posibilă dacă scade la 3,5 la mie”, a anunțat Raed Arafat.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. 

"Operatorii economici care au activitatea de fitness ca profil vor avea activitatea suspendată acolo unde incidenţa depăşeşte 4 la mie şi se va relua activitatea când incidenţa scade sub 3,5 la mie", a declarat Raed Arafat la finalul şedinţei de guvern.

Întrebat dacă regula se aplică şi în cazul sălilor de sport unde se antrenează sportivii de performanţă, şeful DSU a spus: "Măsura este pentru sălile de fitness (...), deci, nu se menţionează sportul de performanţă".

Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere. În același document adoptat de Guvern este prevăzut că în noaptea de Paște circulația va fi permisă în intervalul 20.00 – 02.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujbele de Înviere. Măsurile sunt valabile atât pentru Paștele catolic, cât și pentru cel ortodox.

Premierul Florin Cîțu a anunțat într-o conferință de presă, după ședința de guvern că au fost luate măsuri pentru reducerea pandemiei. De asemenea, au fost adoptate prelungiri ale unor măsuri adoptate anul trecut pentru sprijinirea mediului de afaceri și a contribuabililor.

Vizualizări: 604

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste