Părintele Nicolae Diaconescu din Bălcești a trecut la cele veșnice

 

Ultimul supraviețuitor din lumea copilăriei Mariei Lătărețu, preotul Nicolae Diaconescu (1923 - 2023), a trecut astăzi la cele veșnice,la cei 100 de ani împliniți nu demult, acasă, în Bălceștii Gorjului.

Părintele Nicu Diaconescu avea vârsta de 100 ani și 4 luni. Inmormantarea va avea loc marți, 18 iulie, ora 12.30 la Biserica Peresti.

"M-am bucurat de prietenia și de sprijinul dumnealui, în ultimele două decenii, pentru realizarea cărților și filmelor dedicate privighetoarei neamului românesc,pe care a cunoscut-o bine și de care a fost atât de apropiat.Somn ușor și liniștit pe Câmpiile Elizee, părinte Nicolae Diaconescu!", a transmis prozatorul Dorin Brozbă.

Preotul Nicolae Diaconescu, din Bălceștii Gorjului, a împlinit pe 12.02.2023 venerabila vârstă de 100 de ani! Părintele a cunoscut-o pe Maria Lătărețu, „Privighetoarea Gorjului“, iar între cei doi s-a legat o prietenie care a durat toată viaţa.

Nicolae Diaconescu spunea într-un interviu acordat ziarului Adevărul că a apreciat-o pe „Maria Lătăreţu, pentru că niciodată nu a uitat de locul de baştină şi mereu venea cu plăcere în satul său”. Întotdeauna când venea în Bălceşti îl vizita şi pe preotul Diaconescu, care trăieşte și acum exact în locul în care s-a născut, în casa părintească, construită în jurul anului 1930. Ca semn de preţuire, Maria Lătăreţu i-a făcut cadou părintelui Nicolae Diaconescu un rând de veşminte preoţeşti. 

Foarte iubit de comunitatea pe care a păstorit-o ani și ani de zile, preotul Nicolae Diaconescu a fost mereu apreciat și de oamenii de cultură ai județului. 

Vizualizări: 1,332

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste