(închide)

Petiție pentru redeschiderea Transalpinei de 1 mai

 

Cabanierii din Rânca strâng semnături pentru ca Transalpina să fie redeschisă mai devreme în acest an. S-a trecut de 100 de semnături pe site-ul petitieonline. Inițiativa aparține Asociației Cabanierilor și Concesionarilor din Rânca. Proprietarii de pensiuni, cabane și hoteluri spun că redeschiderea rapidă a șoselei montane va revigora turismul în zonă.

Și Băcița Mărioara Băbu, de la Novaci (Gorj), care administrează stâna Ștefanu de pe Transalpina, consideră că în acest an se poate redeschide circulația pe cel mai înalt drum din țară chiar de la 1 mai, pentru că a căzut o cantitate mică de zăpadă.

„Ideea de a se redeschide Transalpina în această primăvară începând cu 1 mai este foarte ușor de realizat, dacă cei care au «pâinea si cuțitul în mană» își doresc să fie la asentimentul nostru, al celor care iubim muntele. Ar fi pentru prima dată de la modernizarea Transalpinei ca iubitorii de munte și de frumos să se poată bucura de acest privilegiu... Iarna a fost blândă cu noi în acest sezon și zăpadă este foarte puțină în comparație cu alți ani. Nu spun acest lucru din povești, spun din ceea ce văd în teren. Novaciul, Rânca, Șugag, Jina și toate stațiunile montane s-ar bucura de această oportunitate și turiștii care iubesc această zonă vor avea ocazia, de minivacanța de 1 Mai și de Sfintele sărbători pascale, să le petreacă într-un peisaj de vis aici la noi în România", a spus băcița Mărioara Băbu.

În fiecare an, circulația pe Transalpina a fost reluată după ziua de 1 iunie.

„Petiția noastră își propune să sensibilizeze autoritățile și comunitatea în legătură cu importanța deschiderii Drumului Transalpina începând cu data de 1 Mai. Acest traseu montan iconic este o bijuterie a naturii, oferind o experiență unică turiștilor și susținând economia locală prin turismul ecologic și aventura în aer liber. Solicităm cu respect deschiderea acestui drum la începutul sezonului turistic pentru a permite turiștilor să descopere frumusețea și să se bucure de potențialul său într-un mod responsabil și sustenabil. Semnând această petiție, susții inițiativa noastră de a aduce beneficii comunității locale, de a promova turismul montan și de a oferi oportunități de recreere și conectare cu natura pentru toți cei care vizitează acest colț minunat al lumii noastre.”, conform petiției. Aceasta este disponibilă la adresa: https://www.petitieonline.com/solicitm_deschiderea_drumului_transalpina_de_la_1_mai_sprijiniti_turismul_montan?utm_source=whatsapp

Galerie foto


Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste