Polițiștii gorjeni au aplicat 200 de amenzi sâmbătă, pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

 

200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 41.000 de lei, au aplicat poliţiştii gorjeni, în ultmele 24 de ore, în cadrul acţiunilor anti-COVID.

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj , împreună cu celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma celor 20 de actiuni desfăşurate de cele 241 de efective, pe raza întregului județ, au fost verificate 160 societăți comerciale, 370 de mijloace de transport, fiind totodată legitimate peste 1.800 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 41.000 de lei.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Galerie foto


Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste