(închide)

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Dobrița au celebrat Ziua Națională

 

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Dobrița din Satul Dobrița, comuna Runcu,  împreună cu educatoarea Huidu Ana Camelia, preotul Andrei Huidu de la Parohia Frătești-Suseni, dar și cu părinții și bunicii micuților, au desfășurat în data de 29 noiembrie activități specifice zilei de 1 Decembrie. Activitatea a fost desfășurată în cadrul concursului din Proiectul Eparhial Lumină din Lumină „Rugăciune și faptă”. 

2022 este anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, dar și anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de Neamț, iar Mitropolia Olteniei a organizat un concurs pentru parohii. Parohia Frătești-Suseni cu Hramul Adormirea Maicii Domnului participă la concursul din cadrul Proiectului Eparhial Lumină din Lumină „Rugăciune și faptă” și a organizat mai multe activități. Una dintre ele a fost participarea la celebrarea Zilei Naționale a României. 

În prima parte a zilei, preșcolarii au realizat activități împreună cu părinții și bunicii în sala de grupă, după care au mers împreună la Monumentul Eroilor din curtea grădiniței, unde au susținut Programul Artistic "1 Decembrie - La mulți ani, România". Copiii au jucat și hora, au spus poezii și cântece specifice, pregătind alaturi de educatoarea lor un minunat program artistic de sărbătoare! Preotul Huidu Andrei susține mereu activitățile desfășurate cu preșcolarii, aceste activități specifice găsindu-se și în tematica Parteneriatului Grădiniță-Biserică. La fel ca în fiecare an, preșcolarii au marcat cu multă bucurie această zi foarte importantă.

„Iubesc Țara noastră, România, iar astfel de activități realizate cu preșcolarii mei îmi aduc o satisfacție profesională și o bucurie de nedescris atunci când părinții mă susțin în astfel de activități. La mulți ani, România!”, a spus educatoarea Ana Camelia Huidu.

Galerie foto






Vizualizări: 550

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste