(închide)

Profesor universitar gorjean, premiat de ambasadoarea Franței în România

 

Gorjeanul Mădălin Bunoiu, prorector şi conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Vest din Timişoara, a fost distins, joia trecută, cu Ordinul Palmes académiques, în grad de cavaler, de ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis.

Potrivit ambasadoarei, această distincţie recompensează parcursul universitar al lui Bunoiu. Gorjeanul a contribuit la dezvoltarea relaţiilor universitare şi ştiinţifice între Franţa şi România, iar Universitatea de Vest din Timişoara este pe locul patru în clasamentele naţionale ale universităţilor române. Mădălin Bunoiu a fost recompensat cu nenumărate distincţii de-a lungul anilor, printre care premiul "Constantin Miculescu" al Academiei Române pentru fizică în 2012 şi premiul Asociaţiei române pentru Ştiinţa Materialelor şi Creşterea Cristalelor în 2003.

Ambasadoarea Franţei a mai afirmat că Mădălin Bunoiu este în egală măsură "un apărător al francofoniei", pentru că şi-a susţinut teza de doctorat în cotutelă la Institutul Politehnic din Grenoble în 2003 şi de atunci nu a încetat să se implice în dezvoltarea de parteneriate universitare şi ştiinţifice între Universitatea de Vest din Timişoara şi mari instituţii de cercetare sau de învăţământ superior franceze. „Distincţia primită înseamnă foarte mult pentru mine. Pentru mine, Franţa (...) e a doua ţară. M-am ataşat foarte mult de cultura franceză, m-am ataşat mult de valorile pe care le promovează, merg destul de des în Franţa", a spus prorectorul Mădălin Bunoiu.

Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste