(închide)

Secțiile ATI de la Spitalul Județean Târgu-Jiu, dotate cu aparate de ventilație de peste 690 mii lei

 

Managerul Gigel Capotă de la SJU Târgu-Jiu a anunțat că mai multe secții ale unității medicale au fost dotate cu apartură ultramodernă. 

La Secțiile ATI din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost achiziționate 6 APARATE DE VENTILATIE BELLAVISTA (valoare 690 mii lei cu TVA, pret unitar 115 mii lei/buc cu TVA) cu urmatoarele caracteristici: Doua baterii integrate ce permit functionarea pe baterie a ventilatorului intre 4 si 6 ore, in caz de intrerupere a alimentarii cu energie electrica și au ecran color cu touchscreen de 13.3 inch 1280 x 800 pixeli. Tehnologie de ultima generatie: turbina ce genereaza un flux de peste 260l / min. Ventilatorul nu necesita conectarea la un compresor extern sau la reteaua de aer a spitalului. Modul automat de ventilatie AVM (ventilatie adaptiva la fiecare respiratie). Modul adaptiv AVM este un mod automat de ventilatie care se sincronizeaza cu pacientul si ofera o ventilatie adaptiva in functie de patologia pacientului si frecventa respiratorie. Gazele in sange sunt stabilizate rapid datorita sincronizarii si functiilor automate : Auto Sync, Auto Rise, Auto Leak, Auto Triger Epiratory. Posibilitatea de a seta in mod automat declansatorul de expir in modurile de ventilatie sincronizate duce la o sincronizare rapida a ventilatorului cu pacientul, pacientul va fi ventilat confortabil, desincronizarea (tusitul) pacientului este eliminata in totalitate. In momentul trecerii efectului anesteziei pacientul isi modifica ritmul respirator, iar aceasta functie permite adaptarea automata a ventilatorului la noul ritm respirator.
„Au inceput primele achizitii de aparatura medicala, din generoasa lista de investitii finantata de catre Ministerul Sanatatii si cofinantata de catre C.J. Gorj, pentru anul 2019, in valoare totala de peste 114 miliarde lei vechi. Aparat de colorare automat Leica XL programabil pentru flexibilitate ridicata si fiabilitate in Histologie si Citologie. Valoare aprox. 3,5 lei miliarde vechi”, a spus managerul Gigel Capotă.

CU FINANTARE DE LA MINISTERUL SANATATII SI COFINANTARE DE LA C. J. GORJ, a fost DOTATĂ CU APARATURA ULTRAMODERNA SECTIA ORL, - AUDIOMETRU CU CABINA.
Testul auditiv (audiometria) face parte din examinarea urechii si evalueaza capacitatea unei persoane de a auzi, prin masurarea abilitatii sunetelor de a ajunge la creier.
Pentru o evaluare corecta si o performanta ridicata un test de audiometrie se face intr-o cabina izolata fonic. Cabina de audiometrie pe care spitalul o detine, ofera un grad ridicat de confort pentru pacient, prin ventilatia integrata, panou de control ce transmite datele la audiometru si o izolatie de exceptie ce ofera acuratete datelor.

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste