(închide)

Șeful poliției orașului Tismana a făcut pasul spre magistratură!

 

Polițistul Răzvan Bejinaru, șeful Poliției Orașului Tismana, cu o vechime de 11 ani în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, a fost admis la Magistratură!

Viitorul magistrat are o experiență bogată în documentarea faptelor penale, fiind apreciat de către colegi și superiori. Polițistul Răzvan Bejinaru este unul dintre cei 15 admiși la magistratură din județul Gorj. Acesta a obținut nota finală 8,46. 

Modalitatea principală de recrutare a judecătorilor şi procurorilor este concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM), organizat anual. Nu este o competiție ușoară! Concursul constă în susţinerea a 3 probe: un test grilă (probă eliminatorie) de verificare a cunoştinţelor candidaţilor în materia dreptului civil, a dreptului procesual civil, a dreptului penal şi a dreptului procesual penal; un test grilă de verificare a raţionamentului logic; un interviu care constă în elaborarea în scris a unei analize cu privire la un subiect extras şi susţinerea orală a acesteia precum şi analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei. Judecătorii şi procurorii depun un jurământ prin care se obligă să respecte Constituţia şi legile ţării, să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei şi să-şi îndeplinească atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire

Îi urăm mult succes viitorului magistrat!

Vizualizări: 5,580

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste