(închide)

Sportiva Florentina Manțog din Motru: „Îmi doresc foarte mult să ajung campioană olimpică!”

 

A face performanţă nu este uşor, ai nevoie de multă voință ca să duci la capăt toate antrenamentele, ambiție, determinare, dar și de bani pentru deplasările în ţară, la concursuri, bani pentru echipamente ori suplimente nutritive și așa mai departe. Sacrificiile sunt mari, dar şi rezultatele muncii sunt cele dorite! Este și povestea Florentinei Manțog din Motru, care își dorește să ajungă campioană olimpică! Florentina este legitimată în prezent la Clubul Sportiv Petroșani. 

Campioană națională la lupte, dar și câștigătoare a unor premii foarte importante la campionate internaționale, Florentina Manțog din Motru are  14 ani și studiază la Școala Gimnaziala Nr. 1 din orașul natal. Ambițioasa elevă este în clasa a VIII-a C. Florentina este pasionată de lupte și practică acest sport la nivel profesionist, câștigând premii și muncind foarte mult. „Am început la vârsta de 7 ani și primul antrenor pe care l-am avut, a fost și încă este maestrul Purdescu Vasile. M-au ajutat și Lele Răducu, Cristi Crăciun, cărora le mulțumesc! A fost greu la început, dar încet, încet a început să îmi placă, am reușit să-mi împart timpul în 2 părți egale, una pentru școală și una pentru sport. Ajutorul financiar l-am primit doar de la părinții mei, tot timpul când aveam câte o competiție numai părinții îmi dădeau banii necesari pentru drum și pentru alte lucruri”, a povestit sportiva Florentina Manțog pentru Pagina Olteniei.

Luptele sunt un sport greu, dar eleva adoră ceea ce face. De-a lungul celor șapte ani au existat și momente foarte grele pe care Florentina a reușit să le depășească. „Unul dintre cele mai grele momente a fost cel al accidentării la gleznă, deoarece mi-a fost foarte greu să mă recuperez. De asemenea, plecarea de acasă cu săptămânile, departe de familie sunt încă momente grele. Cele mai frumoase momente au fost când am ieșit pentru prima oară campioană în 2019 la Medgidia și când m-au chemat pentru prima oară la lotul național de fete din Cluj-Napoca!”, a declarat Florentina Manțog.

Ca în cazul foarte multor sportivi care ajung să facă performanță, doar familia o sprijină și pe Florentina. Părinții fac sacrificii și îi sunt mereu alături, copila fiindu-le recunoscătoare. „Părinții mă sprijină foarte mult și moral și financiar, dacă nu i-aș fi avut pe părinții mei care să îmi fie alături și să mă susțină pas cu pas, nu aș fi ajuns așa departe de aceea nu există cuvinte drept mulțumire pentru tot ce au făcut și fac pentru mine! Îmi doresc foarte mult să ajung campioană olimpică”, a spus Florentina.

Sportivă cu exeperiența a șapte ani, Flotrentina are și un sfat pentru adolescenții care își doresc să facă sport și performanță: „Dacă le place, să nu renunțe și să strângă din dinți până ajung tot mai sus, astfel reușind să facă tot ceea ce și-au propus!”. De-a lungul anilor, Florentina a câștigat: la Cluj-Napoca locul 3 (primul campionat național), locul 3 (primul campionat internațional), locul 1 (al doilea campionat internațional la Cluj Napoca), Cupa României de cadeți (15-17 ani, primul an) locul 3, plus multe alte premii importante.  

Galerie foto





Vizualizări: 2,057

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste