(închide)

Teodor Dădălău, expoziție de fotografie „Minunate povești românești” la Salina Turda

 

Consiliul Județean Gorj prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Primăria municipiului Târgu Jiu, Primăria Turda și Salina Turda vă invită marți, 20 aprilie 2021, la vernisarea expoziției de fotografie “Minunate povești românești”. Această expoziție va putea fi văzută toată vara la Salina de la Turda.
Curatorul expoziției este Cornel Varna, iar expoziția cuprinde fotografii din colecția lui Teodor Dădălău, artistul fotograf prin obiectivul căruia ne bucurăm de minunățiile pe care Divinitatea ni le-a oferit. Gorjeanul și-a dedicat întreaga viață fotografiei, încercând și reușind să surprindă momente unice din universal nostrum cotidian. Fotografia avea să devină încă din copilărie menirea sa în viață, iar dragostea pentru frumos l-a îndemnat pe artist să realizeze expoziții în întreaga lume. Pasiunea și dragostea pentru fotografie au făcut ca rezultatele să nu se lase așteptate, Teodor Dădălău câștigând multe premii naționale și internaționale la saloanele la care a participat. A reușit să pună bazele unuia dintre cele mai mari Saloane de fotografie din România, în anul 1990. Evenimentul a avut loc în fiecare an de atunci, devenind de aproape două decenii Festivalul Internaţional de Arte Vizuale GORJFEST. De-a lungul anilor, Dădălău a reușit să atragă spre arta fotografică, zeci de tineri, care la randul lor au reușit în timp să ajungă artiști fotografi consacrați.
Fotografiile lui Teodor Dădălău surprind într-un mod aparte identitatea satului românesc transformând peisaje aparent obișnuite în invitații de nerefuzat pentru cel ce le privește. Artistul fotograf pune foarte multă pasiune în ceea ce face și asta se vede cel mai bine în fotografiile sale, care au reușit să atragă atenția și în cadrul unor expoziții internationale.
La expoziția de la Salina Turda vor fi expuse 70 de fotografii, cele mai multe fiind din județul Gorj, fotografii premiate la Saloane naționale și internationale, la care Teodor Dădălău a participat.
Expoziția GORJFEST 2020 a putut fi admirată la Salida de la Turda din august 2020 până acum, va fi mutată în localitatea Broșteni din Moldova, pentru ca și iubitorii de frumos de aici să o poată admira.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste