(închide)

Timișoara: Un medic din Gorj în echipa care a salvat viața unei femei printr-o procedură medicală folosită pentru prima dată în România

 

Medicii de la Spitalul Județean din Timișoara au realizat, zilele trecute, o premieră națională: o echipă de medici printre care s-a numărat și un tânăr doctor originar din Novaci (Gorj) a salvat de la moarte o femeie, care a suferit două accidente vasculare cerebrale, printr-o tehnică folosită pentru prima dată în România. Potrivit mass media din Timișoara, a fost vorba despre o procedură de implantare a unui dispozitiv  ce deviază un flux de sânge dintr-un anevrism cerebral intracranian. Procedura a fost efectuată de o echipă condusă de medicul neuro-radiolog intervenţionist, Cristian Mihalea, și formată din Adrian Tutelca, Dana Crisenescu, Cătălin Juratu şi Adrian Popica.„Pacienta suferise 2 anevrisme cerebrale, dintre care unul probabil rupt, cu hemoragie subarahnoidiana abundenta dar cu examen neurologic normal si cefalee puternica. Echipa noastra a fost nevoita sa trateze ambele anevrisme cerebrale (unul a fost tratat cu tehnica clasica de plasare de coiluri in sacul anecrismal, iar al doilea prin tratarea cu acest dispozitiv intrasacular). Al 2-lea anevrism era neabordabil neurochirurgical din cauza imediatei vecinatati cu trunchiul cerebral, structura anatomica vitala. Lipsa acestei intervenții de urgenta ar fi fost fatala”, transmit reprezentantii Spitalului Judetean din Timisoara citați de www.opiniatimisoarei.ro.

Tânărul medic Adrian Popica este din Novaci, județul Gorj și este rezident la Spitalul Județean Timișoara, la compartimentul radiologie intervențională. În mediul online, medicul novăcean a fost felicitat de gorjenii care îl cunosc. „Multumim lui Dumnezeu ca mai exista si oameni capabili, cu initiativa si cu suflet in tara noastra! Felicitari si la cat mai multi oameni salvati!”, a scris un novăcean. 

Galerie foto


Vizualizări: 7,683

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste