(închide)

Un alt fel de bullying. Exemplu negativ de discuție între un minor și un adult cu mii de urmăritori online

 

Se poate opri bullyingul din România când persoane care sunt considerate "modele" sau persoane care sunt considerate "idoli" pentru mulți copii, elevi adolescenți și adulți ajung să jignească minorii? Tocmai pe cei care îi pot privi ca exemplu…. Nu cred!

Să vă povestesc o întâmplare. De azi. 15 septembrie 2020. Mă numesc Alexandru Dragomir și am 17 ani. La vârsta mea am încercat să îmi fac un nume prin muncă și pasiune. Sunt administrator al unei comunități auto destul de cunoscută în România. Făcând parte din aceeași categorie, cea a automobilelor, una dintre postările de pe pagina Street Glow a ajuns la domnul Daniel Mihai, administrator Stacs Tv și Brutal Stacs. Din păcate, dumnealui a manifestat o atitudine destul de negativă la postarea noastră-a comunității Street Glow- judecând statutul financiar al unor membri din comunitatea mea. Fiind administrator am simțit obligația să îmi apăr comunitatea, dând un răspuns cât se poate de frumos și dând dovadă de educație și respect.

Comentariul domnului Daniel a fost "Acel moment când nu îți dă mă-ta bani de mașină tracțiune spate și te descurci cu tigaia ta cu tracțiune față. Pretenții mici atâta timp cât sunt conduși de un prost de 15 ani". Răspunsul meu la postarea dânsului a fost "Ai uitat de unde ai plecat, domnule Daniel. Nu toți au bugetul necesar pentru BMW-uri și mașini mii de euro".

Comentariul meu a dus la un conflict cu domnul Daniel, acesta, adult fiind, mi-a adresat jigniri, folosind un limbaj vulgar și îndemnând și alte persoane din cercul său să mă atace atât pe mine cât și pagina noastră. Dând dovadă de o gândire logică, am șters comentariul și postarea care a dus la aceste discuții. (Nu am făcut print screen postării-nu am știut că discuția va continua în felul în care a făcut-o.) După această acțiune, pagina mea a fost restricționată timp de 2 săptămâni fără motiv. Discuția dintre mine și domnul Daniel s-a mutat în privat, unde, tot cu dovadă de respect, i-am răspuns domnului Daniel cât se poate de frumos și primind în schimb înjurături sau jigniri.

Dacă o persoană care este la un nivel atât de înalt, care are mii de urmăritori în mediul online, care este cunoscut și admirat de alte personae, mai ales de tineri și adolescenți, dă dovadă de asemenea caracter.... ce să mai zic? De aici pornesc și atâtea discuții, bătăi și altercații în rândul copiilor și adolescenților. Din cauza "exemplelor" care nu sunt pedepsite sau trase la răspundere atunci când jignesc, lovesc sau îndeamnă urmăritorii la violentă. Dacă cu mine ca minor a vorbit așa…

Dacă dumneavoastră, ca cititor adult, erați în locul meu? Se ajungea la violență? Susțin lupta împotriva violenței de orice tip!

Galerie foto


Vizualizări: 6,794

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste