(închide)

Un elev din județul Gorj este considerat olimpicul-fenomen!

 

David Sbora este elev în clasa a VII-a, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu și are 13 ani. Anul acesta s-a calificat la cinci olimpiade naționale: matematică, informatică, geografie, franceză și chimie.

David Sbora are IQ-ul de 135 și a obținut medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică de la Târgu-Mureș. La această competiție naţională au fost prezenți 260 de elevi de gimnaziu. Copilul  a reușit să obțină medalia de aur la Olimpiada Națională de Geografie și se pregătește pentru a participa la Olimpiada Națională de Chimie, care va avea loc la începutul lunii viitoare, scrie GDS.ro 

David Sbora a declarat că și-ar dori să studieze în afara țării.

„Anul acesta s-a calificat și la Olimpiada Națională de Franceză, însă a ales să meargă la matematică. Cântă la pian și la vioară, are și voce. Am mers la o clinică din București la o evaluare și i s-a stabilit pe categoria sa un IQ de 135 de puncte. Este pasionat de IT, numere prime, muzică – i-am cumpărat o pianină, matematică. Îi place și franceza. De Ziua Franței, anul trecut, a cântat la pianină și voce imnul Franței. Doamna profesoară a plâns. Când a fost mic l-am avut trei ani la cursuri de actorie și asta l-a ajutat foarte mult să își învingă emoțiile și acolo s-a descoperit că avea o capacitate mare de memorare și un sistem propriu de a asimila informațiile. Nu punem presiune pe el. Face doar ce îi place. Are peste o sută de diplome și medalii de când merge la concursuri și olimpiade”, a povestit Doru Sbora, tatăl elevului. 

Articol complet pe https://www.gds.ro/Local/Gorj/

Vizualizări: 811

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste