(închide)

Va fi creată o platformă de consultare publică în cadrul proiectului ”DigiConsultare pentru Dezvoltare Locală”

 

Miercuri, 4 octombrie 2023, a avut loc la Centrul de Tineret START ultima întâlnire cu Grupul de lucru și Primăria Târgu Jiu pentru crearea platformei de consultare publică în cadrul proiectului ”DigiConsultare pentru Dezvoltare Locală”, implementat de Asociația Association Colour Your Dreams, având codul SIPOCA 1034/MySMIS 2014+ 151157, începând cu data de 1.08.2022, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020. 

Reprezentanți din diverse ONG-uri, parteneri sociali și structuri informale au avut ultimele discuții și sugestii egate de crearea unei platforme de consultare pentru politici de dezvoltare locală axate pe tineret. 

În cadrul întâlnirii, s-a oferit o privire asupra platformei aflate în dezvoltare, au fost prezentate sugestii și feedback și s-a discutat despre regulamentul privind bugetarea participativă. A fost, de asemenea, sugerată adăugarea pe platforma și a unui link către Gorj Civic Hub (https://www.gorjcivichub.ro/). Această ultimă platformă a fost realizată în contextul proiectului "GORJ CIVIC HUB", Cod SIPOCA/MySMIS: 967/150891, și finanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Proiectul proiectului ”DigiConsultare pentru Dezvoltare Locală” își propune creșterea capacității autorităților publice, ONG-urilor și partenerilor sociali din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, de a susține și de a promova dezvoltarea la nivel local într-o manieră participativă și integrată, în conformitate cu principiile participării tinerilor, egalității de șanse și nediscriminării, precum și a dezvoltării durabile.

Pentru a putea atinge scopul, am stabilit următoarele obiective specifice:

O1 - Capacitarea și motivarea a 60 de reprezentanți ai ONG-urilor și partenerilor sociali din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, de a opera cu tematicile politici publice, tineret, metode de consultare, monitorizare și evaluare a politicilor publice, organizare comunitară pentru a promova dezvoltarea locală.

O2 - Crearea unui mecanism de consultare a autorităților și instituțiilor publice din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, cu ONG-urile, partenerii sociali și cetățenii cu privire la elaborarea și implementarea politicilor și strategiilor la nivel local, cu focus pe domeniul de tineret.

O3 - Facilitarea includerii dimensiunii de tineret în implementarea politicilor publice la nivel local prin implicare a comunităților locale în viața publică și participare la procesele decizionale, cu focus pe Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a județului Gorj (Strategia integrată de dezvoltare urbană) și pe Planul Teritorial de Tranziție Justă.

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să contactați managerul de proiect, Andreea Ștefania Rabota-Buzec la adresa de email [email protected] și vă invităm să rămâneți aproape de noi prin intermediul site-ului de proiect (www.digiconsultare.ro), dar și prin pagina de Facebook (DigiConsultare pentru Dezvoltare Locală).

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste