(închide)

Au "readus" la viață o fântână veche de peste 100 de ani, din satul Scoarța!

 

Un grup de cetățeni din comuna Scoarța a desfășurat, în data de 24 septembrie 2023, o acțiune voluntară, cu caracter social, respectiv amenajarea unei fântâni care ajunsese într-o stare avansată de degradare. Inițiativa i-a aparținut scorțeanului Alin Sucea, care a strâns în jurul său câțiva localnici, împreună cu care a curățat drumul de acces spre fântâna care se află chiar în satul lui natal. 

Evenimentul a avut loc chiar de Ziua Satului Românesc.

,,De Ziua Satului Românesc, m-am aflat în satul meu natal, unde, alături de un grup de cetățeni și prieteni, am amenajat o fântână veche de peste 100 de ani, care în ultima vreme fusese lăsătă în paragină, devenind imposibil de folosit. Mai mult decât atât, și drumul de acces la ea a devenit impracticabil. Astfel, împreună cu un grup de oameni inimoși, care țin la locurile natale, am ales să sărbătorim Ziua Satului Românesc printr-o acțiune socială, voluntară. Am defrișat și igienizat drumul de acces spre fântână, am curățat zona fântânii, am montat scripete, cablu și găleată și am vopsit partea metalică a ansamblului. A fost modul nostru de a sărbători Ziua Satului Românesc, care, în conformitate cu Legea 44/2020, se sărbătorește în ultima zi a lunii septembrie a fiecărui an”, a declarat Alin Sucea.

Potrivit acestuia, în urmă cu mulți ani, în zona fântânii exista și un cuptor de cărămidă, de care se foloseau toți locuitorii satului pentru a-și găti preparatele culinare pe care le pregăteau pentru evenimente importante din viețile lor, inclusiv la hramuri și alte manifestări.

   Alin Sucea a mai declarat că acțiunile sale în sprijinul comunității nu se opresc aici, ci vor continua și se vor intensifica, el fiind unul dintre fii satului care nu a uitat de unde a plecat și care își dorește tot ce e mai bun pentru comuna sa.

Galerie foto



Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste