(închide)

Bani pentru Casa Rusănescu. Casa devine Muzeul Craiovei!

 

Primăria Craiovei are în plan demararea unor lucrări pentru conservarea, protejarea și promovarea Casei Rusănescu sau Casa Căsătoriilor, așa cum este cunoscută în municipiu, pentru a deveni Muzeul Craiovei.

Primăria organizează o licitație în data de 27 noiembrie pentru servicii de proiectare, studiu de fezabilitate și de expertiză, valoarea fiind estimată la aproape 100 mii de lei. În acest moment, casa de o unicitate arhitecturală este în stare avansată de degradare atât în interior cât și în exterior. 

Propunerea municipalității este de consolidare și restaurare dar și de shcimbare a destinației în spațiu muzeal primind destinația de Muzeul Craiovei, se arată în documentația de pe siteul primăriei Craiova.

Potrivit siteului monumenteoltenia.ro,Casa Rusănescu din Craiova este un monument istoric de arhitectură de final de secol XIX aflat în zona centrală a orașului, situat la intersecția dintre Bd. Știrbei Vodă și Calea Unirii. Casa, care a aparținut boierului craiovean Ștefan D. Rusănescu, este în prezent cunoscută drept Casa Căsătoriilor și găzduiește mai multe secții ale Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din Craiova (Stare Civilă, Autoritate Tutelară).

Casa Rusănescu are o suprafață construită de 579 mp cu un regim de înălțime fără subsol, cu parter, etaj și pod, și o curte interioară. Casa este un amestec de stiluri, incluzând caracteristici ale stilurilor Art Deco, baroc târziu sau vienez. 

Casa a fost restaurată în anul 1999, prin lucrările realizate fiind refăcute finisajele interioare (picturile, stucaturile în foiță aurită, tavanele, oglinzile și luminatorul din vitraliu).

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste