(închide)

Cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Sf Nicolae Târgu-Jiu, cursante Erasmus: „A fost o oportunitate de dezvoltare profesională!”

 

Trei cadre didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Sfântul Nicolae din Târgu Jiu au participat la cursul Erasmus „Indoor and Outdoor Games”, desfășurat în perioada 15-19 ianuarie 2024 în Valencia, Spania. După participarea la acest curs, cadrele didactice au diseminat cunoștințele dobândite în Spania elevilor unității școlare.

Cursul Erasmus „Indoor and Outdoor Games” a oferit oportunitatea unică de a explora metode inovatoare de predare prin jocuri, îmbogățindu-ne experiența pedagogică și aducând idei proaspete în sala de clasă. „Suntem recunoscători pentru această oportunitate de dezvoltare profesională și suntem entuziasmați să împărtășim cunoștințele dobândite pentru a îmbunătăți procesul de învățare al elevilor noștri”, au transmis reprezentanții unității școlare.


În perioada 25-29 martie, participanții la cursul  de formare “Indoor & Outdoor  Games” au desfășurat diverse activități cu elevii  capitalizând asupra cunoștințelor acumulate în cadrul cursului. 
Cunoștințele acumulate au contribuit la optimizarea procesului de învățare al elevilor noștri. Prin intermediul jocului, învățăm să conviețuim armonios cu ceilalți, să ne exprimăm și să ne descoperim. Copiii asimilează mai facil logica, empatia și încrederea în sine și în ceilalți.
 
Jocul permite copilului să-și concentreze atenția, să urmărească evoluția evenimentelor și să asimileze informațiile propuse de adulți în cadrul procesului educațional, conform obiectivelor curriculare. Pentru copil, jocul reprezintă modalitatea primordială de a experimenta și constituie fundamentul stilului său de învățare încă din primii ani de viață.
 
„În această săptămână ce s-a încheiat, am desfășurat activități ce urmăresc dezvoltarea personală a copiilor, cu scopul integrării lor eficiente în mediul școlar și, ulterior, în societate. Aceste activități sunt orientate către stimularea exprimării emoționale autentice și deschise a elevilor, descoperirea abilităților empatice, dezvoltarea conduitelor prosociale și a socializării, precum și exersarea creativității și consolidarea relațiilor personale și de grup, încurajând autocunoașterea și intercunoașterea. Am integrat jocurile în procesul educațional, adaptându-le pentru a susține obiectivele didactice. Am remarcat că în sala de clasă toți elevii sunt interconectați ca într-o rețea, evidențiind importanța relațiilor lor armonioase”, a spus prof.inv.primar STROE ELENA LOREDANA. La acest curs au participat și prof.inv.primar CORCOVEANU CEZARA și consilier scolar IRIZA CLAUDIA.

 

Galerie foto



Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste