(închide)

Consiliere de grup la Serviciul de Probațiune Gorj

 

În perioada 05.02.2024 – 15.04.2024, Serviciul de Probațiune Gorj a derulat două programe de consiliere de grup, respectiv „Dezvoltarea abilităților sociale!” și „Stop! Gândește-te și schimbă!” la care au participat 41 de persoane sancționate penal, aflate în evidența serviciului.

„Prin programul Stop! Gândește-te și schimbă!, consilierii de probațiune au urmărit sprijinirea persoanelor care au comis infracțiuni, în dezvoltarea de strategii și abilități de soluționare a situațiilor problematice, identificarea costurilor asociate săvârșirii de infracțiuni, exersarea gândirii alternative, reflecția asupra consecințelor unei acțiuni precum și interiorizarea atitudinilor şi comportamentelor dezirabile social.

Totodată, în cadrul programului Dezvoltarea abilităților sociale, am urmărit ca participanții să exerseze diverse deprinderi sociale (comunicare, ascultare, comportamentul asertiv) prin intermediul unor metode interactive precum jocuri de rol, observații sau discuții de grup, cu scopul de a-i ajuta să adopte un comportament pro-social şi să evite comiterea de noi fapte penale.

Ambele programe completează activitățile de supraveghere și control desfășurate de către consilierii de probațiune, contribuind la optimizarea procesului de reintegrare socială și facilitând derularea de intervenții specializate, în acord cu dispozițiile sentințelor penale, dar și cu nevoile sociale și criminogene ale persoanelor din evidența Serviciului de Probațiune Gorj”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste