(închide)

Elevi ai Liceului Tehnologic Motru, la Atelierul „Școala pentru Pădure” din Baia de Fier

 

În perioada 26-28  ianuarie  2024 în frumoasa localitate Baia de Fier, un adevărat reper turistic sustenabil al județului Gorj, are loc atelierul de diseminare al proiectului ACT 4 GREEN. Numeroși elevi din Gorj au participat la acest atelier și au împărtășit din experiențele avute de-a lungul implementării importantului proiect. De-a lungul fiecărei zile elevii au participat la diverse activități: jocuri de cunoaștere, sesiuni de întrebări și răspunsuri, discuții referitoare la obiectivele de dezvoltare durabilă, ieșiri în pădure, vizită la peștera Muierilor Baia de Fier, dar și sesiuni de testimoniale.

 

Atelierul "Școala pentru Pădure" face parte din proiectul ACT 4 Green, finanțat în cadrul inițiativei EUTEENS4GREEN derulată de către un Consorțiu la nivel european.

ACT4 GREEN își propune promovarea participării și stimularea tinerilor să se implice în susținerea, activarea și tranziția comunității lor către o mentalitate cât mai prietenoasă cu mediul, inclusiv prin promovarea Obiectivelor Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă a României 2030.

De la Liceul Tehnologic Motru, participă la acest atelier de la Baia de Fier cinci elevi, alături de profesorul Daniela Ardeiu. Proiectul ACT 4 Green a fost accesat pentru Liceul Tehnologic Motru, din anul școlar 2022-2023, de către profesorul de protecția mediului Ardeiu Daniela, procedura de selecție fiind destinată elevilor de la protecția mediului (specializarea tehnician ecolog și protecția calității mediului) și de la profilul electric.

Elevii care participă la atelier au rezultate școlare bune, unii dintre ei fac parte din familii monoparentale, alții au avut rezultate deosebite anul trecut (Locul l,II,III și mențiune) la concursuri: CAEN, CAER, CAEJ. În perioada implementării proiectului au fost încheiate parteneriate pentru realizarea obiectivelor la care au participat elevi din: Motru, Târgu Jiu, Rovinari și Novaci.

ACT4Green îsi propune promovarea participarii și stimularea tinerilor pentru a se implica în susținerea, activarea și tranziția comunității lor către o mentalitate cât mai prietenoasă cu mediul, inclusiv prin promovarea Obiectivelor Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă a Romaniei 2030.

Astfel, tinerii sunt încurajați să devină factori activi, mai implicați în comunitate, prin dezvoltarea unor abilități și cunoștințe, cât și prin interconectare, inclusiv cu alte entități importante: companii/patronate, funcționari publici, sindicate, alte ONG-uri.

  

Galerie foto




Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste