(închide)

Florin Otărășanu a creat sute de filmulețe! „Istoria orașului Țicleni”, promovează orașul său natal

 

Povestea lui Florin Otărășanu este aceea a unui adolescent inteligent, empatic, talentat și pasionat de editare video. Este dornic să învețe cât mai multe lucruri despre editarea video și despre diverse tehnici de filmare, fiind autodidact. Își împarte timpul între școală și pasiunea sa, căci în urmă cu câțiva ani a creat un canal de Youtube pe care încarcă filmulețe realizate de el însuși. Are peste 800 de abonați la canalul său de Youtube și numeroase filmulețe cu sute de vizualizări. 

Are 17 ani și a fost crescut într-o familie frumoasă, alături de părinți iubitori, care l-au învățat să își urmeze pasiunile, să muncească pentru a duce la bun sfârșit proiectele începute, să aibă încredere în el; părinți care l-au sprijinit și l-au iubit necondiționat. Florin Otărășanu este elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic din Țicleni, orașul său natal. Este un adolescent cu mult bun simț, dă dovadă mereu de maturitate și a învățat de la viață că tot ce ai trebuie prețuit la timpul său. Nu și-a pierdut optimismul în ciuda greutăților și nu va pierde niciodată omenia și bunătatea moștenite de la părinții săi!

Pe viitor, Florin își dorește să devină foarte bun în ceea ce privește editarea video și crearea de conținut pentru canalul său de Youtube, în așa fel încât numărul de abonați să crească, ținta sa fiind cifra de 100.000 de abonați!

Pasiunea pentru vlogging/Youtube a descoperit-o când avea 11 ani și de atunci a făcut tot ce a putut pentru a învăța cât mai multe. A creat peste 380 de filmulețe, iar multe dintre ele au câteva sute de vizualizări. 

„Sunt în clasa a XI-a și în viitor îmi doresc să mă ocup în continuare de ceea ce îmi place: creare de materiale video, tehnici de editare, filmare, creare de conținut. M-am gândit că aș putea deveni cameraman și poate și reporter. Important este să faci ceea ce îți place, ceea ce te pasionează! Pasiunea pentru YouTube am descoperit-o undeva în jurul vârstei de 11 ani, dar pe atunci nu știam să gestionez un canal de YouTube așa de bine ca în prezent. Pe canalul meu de YouTube am la momentul actual 383 de videoclipuri încărcate, toate realizate de mine. Pe viitor îmi doresc să pot ajunge la cifra de 100.000 de abonați, deoarece îmi doresc foarte mult premiul de argint de la YouTube!”, spus Florin Otărășanu pentru Pagina Olteniei.

 

Autodidact pasionat de ceea ce face

 

În ultimii doi ani, Florin a evoluat și acest lucru se vede în calitatea filmulețelor realizate de adolescent. A abordat teme diverse, a promovat obiective turistice din județul Gorj (Castelul Vrăjitoarelor și Căsuța Răsturnată fiind două exemple), locuri frumoase despre care s-a documentat sau momente din istoria țării („Istoria zilei de 1 decembrie”) sau a localității Țicleni și nu numai. Se implică în viața comunității locale și a promovat mai multe evenimente care au fost organizate de autoritățile locale sau de către Parohia Țicleni. Enoriaș al Parohiei, adolescentul are o relație bazată pe prietenie și respect cu preotul Dragomir Țicleanu și a realizat câteva filmulețe atât despre Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Țicleni, cât și despre activitățile organizate aici pentru copiii din parohie. „Florin este unul dintre tinerii care participă la activitățile pe care le organizăm la biserică. A documentat video și fotografic aceste activități. Îmi place mult ceea ce creează, a realizat câteva filmulețe și despre biserica noastră și îi mulțumim. Este un tânăr foarte talentat și capabil, am mare încredere că va reuși ceea ce își propune pentru viitor! Are toată aprecierea și admirația noastră”, a afirmat preotul Dragomir Țicleanu, de la Parohia Țicleni.

 

„Istoria orașului Țicleni”, cel mai apreciat videoclip

 

Marea majoritate a conținutului video/videoclipurilor de pe canalul său de YouTube sunt foarte apreciate de abonații săi, comentariile fiind pozitive, pline de felicitări și aprecieri, toată lumea încurajându-l pe tânăr să continue pe acest drum. Ultimul videoclip realizat și postat de Florin pe canalul său de YouTube este „Istoria orașului Țicleni”. „A muncit foarte mult la realizarea acestui videoclip. Cred că este cel mai bun de până acum! Pune foarte multă seriozitate și pasiune în ceea ce face”, a afirmat Sorin Otărășanu, tatăl adolescentului. Acesta își susține fiul și îl admiră pentru capacitatea sa de a se autodepăși.

„Istoria orașului Țicleni” are aproximativ 30 de minute, filmările realizate fiind mult mai lungi, iar asta a însemnat o mult mai lungă perioadă de timp dedicată editării imaginilor. Florin a realizat o serie de interviuri cu oameni importanți din Țicleni: primarul localității, Constantin Radu, directorul Liceului Țicleni-profesorul Mihai Istrate, coordonatorul Casei de Cultură din oraș, profesorul Cristina Negreanu, juristul Ion M. Ungureanu, autor al unor importante monografii și al altor volume despre orașul Țicleni. Este primul filmuleț atât de complex realizat de adolescent și a fost foarte apreciat de internauți. „Muncă , răbdare, seriozitate si pasiune! Bravo, Florinel! Felicitări pentru tot! Continuă sa faci ceea ce-ți place!”, a spus Cristina Negreanu. „Felicitări, am urmărit mai multe videoclipuri ale lui, bravo de 100 de ori. Câți dintre noi am putea vorbi așa de frumos despre locurile în care trăim? Felicitări!”, a transmis un alt internaut. „Felicitări, Florin! Așteptăm cu nerăbdare alte videoclipuri interesante, am aflat multe lucruri frumoase despre câteva locuri de care nu știam: Castelul Vrăjitoarelor, cetatea dacică care a fost în Țicleni și altele! Bravo!”, a transmis un alt utilizator al YouTube.

Transmitem și noi felicitări lui Florin și îi urăm succes pe viitor!

    

Vizualizări: 2,610

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste