(închide)

OMV Petrom anunță „cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii”

 

Compania OMV Petrom a anunțat marți „cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii”, în regiunile Oltenia și Muntenia din sudul României. Conform calculelor Economedia, descoperirea de țiței și gaze valorează circa 10 miliarde lei la prețurile actuale ale resurselor. Producția de țiței a început deja la Verguleasa-Olt, iar cea din Târgoviște și producția de gaze din Târgu Jiu vor începe în ultimul trimestru din 2024, arată un răspuns al companiei la solicitarea Economedia. Compania continuă activitățile de explorare.

Cumulat, descoperirile anunțate de OMV Petrom se ridică la peste 30 milioane bep resurse recuperabile, echivalentul a trei pătrimi din producția realizată de OMV Petrom în anul 2022.

Una dintre descoperiri a fost făcută în perimetrul de explorare Târgu Jiu, unde au fost identificate resurse de gaze naturale de 7 milioane bep, echivalentul a aproape o treime din producția de gaze naturale a României din anul 2022. Valoarea descoperirii de gaze se ridică la circa 1,8 miliarde lei, ținând cont de prețul actual al MWh de gaze (1 Bep = 1,7 MWh) la Viena, de circa 30-32 euro/MWh.

Compania a transmis, la solicitarea Economedia, că descoperirea de gaze de la Târgu Jiu va fi conectată la sfârșitul acestui an, iar prima producție de gaze va fi în T4/2024.

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste