(închide)

Primăria susține că parcarea de pe strada Geneva ar da valoare Căii Eroilor!!

 

Primăria Târgu Jiu a remis, luni, probabil cel mai ...nepotrivit comunicat de presă după ședința eșuată de vineri, când proiectul propus de primarul Marcel Romanescu nu a putut fi aprobat din lipsă de cvorum. I-au trebuit primarului două zile pentru a explica de ce dorește să cumpere un teren de pe strada Geneva, de lângă BNR, cu peste 1, 8 milioane de lei pentru realizarea unei parcări. Cuvintele sunt așezate unul peste altul fără noimă, dar mesajul este că Ansamblul „Calea Eroilor“ va fi mai valoros cu parcarea de pe Genevei. Comunicatul este scris, probabil, de purtătorul de cuvânt Anamaria Ianc. 

În aproape două pagini, primăria condusă de Marcel Romanescu transmite o multitudine de idioțenii! Încearcă să explice necesitatea acestei parcări argumentând cu modernizarea Căii Eroilor și includerea ansamblului Constantin Brâncuși în UNESCO. Explicația legată de operele lui Brâncuși este cel puțin ipocrită, dat fiind că recent a fost pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru aprobarea unor panouri pentru prezentarea operelor, iar Consiliul l-a respins, pe motiv că sunt prea mulți bani (n.r- 100 de mii de lei):. Iată ce spune primăria: „Pe de o parte, demersurile autorităților abilitate de includere în Patrimoniul Mondial UNESCO a Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor”, iar pe de altă parte începerea, de anul viitor, a lucrărilor la proiectul de modernizare și reabilitare a zonei protejate a Ansamblului Monumental, zona de intervenție  a proiectului în prima etapă fiind în vecinătate directă cu terenul respectiv, acesta putând fi integrat în concepția  generală de dezvoltare a zonei“.

Și totuși, ce e cu parcarea?

Potrivit aceluiași comunicat, Primăria Târgu Jiu crede că modernizarea Căii Eroilor POATE genera dezvoltarea socio-economică și că ar da o IDENTITATE, ca și cum Calea Eroilor ar fi lipsită de identitate.  

Citiți! „Totodată, ținând cont de faptul că realizarea acestui proiect de modernizare a Căii Eroilor poate genera dezvoltarea socio-economică a municipiului Tg-Jiu, precum și o identitate a acestuia, considerăm că este necesară deținerea de către Municipiul Târgu-Jiu a unor spații publice în zona protejată a unor clădiri de referință, specific  caracterului funcțional al zonei care să contribuie la punerea în valoare a Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor”.

Și continuă pe argumentul Brâncuși. Paragraful este important doar pentru a înțelege negura din primărie. Parcările nu ar fi de fapt pentru turiști, cum s-ar zice citind frazele anterioare, ci pentru instituțiile din zonă și locuințe. „În acest sens, reamintim discuțiile referitoare la identificarea unei locații adecvate pentru un eventual muzeu ”Constantin Brâncuși” sau a altor obiective care să fie armonizate cu funcționalitatea zonei. Amplasamentul respectiv corespunde unor astfel de cerințe, putând fi realizate investiții dedicate unor astfel de activități și, în același timp, putând asigura locuri de parcare pentru instituțiile publice, de învățământ, administrative și de cultură din zona menționată.

Având în vedere faptul că vecinătățile de la Est, Vest și Nord ale terenului aparțin domeniului public de interes local, amplasamentul respectiv se poate amenaja optimizând funcționarea în acea zonă, inclusiv asigurarea acceselor către zona de locuințe din cartierul Unirii, existând posibilitatea ca în cazul unei investiții private aceste facilități să nu poată fi asigurate“. Frazele fără sens, cu limbaj de lemn, de cine vă amintesc?

update: Consilierii municipali au respins proiectul de hotărâre de achiziționare a unui teren de 2000 mp cu aproape 2 milioane de lei, lângă BNR, pe Strada Genevei. Inițial s-a spus că aici ar urma să fie o parcare, dar în ședința de luni primarul Marcel Romanescu a spus că nu va fi neapărat parcare și că deocamdată se dorește doar achiziția terenului. 

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste