(închide)

Sindicaliști: „Umilirea structurii de apărare trebuie să înceteze!”

 

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) și Federația Polițiștilor de Penitenciare(FPP) continuă protestele. 

Primul-ministru al României, Marcel Ciolacu ne-a mințit. Cel puțin până la acest moment. În luna Ianuarie ne-am întâlnit la sediul Ministerului Justiției cu domnul Primul-ministru Marcel Ciolacu, cu domnul Viceprim-ministru Marian Neacșu și cu doamna ministru a Justiției Alina Stefania Gorghiu la solicitarea Organizațiilor sindicale reprezentative din Sistemul Penitenciar din România. Solicitarea era legată de aplicarea și pentru Sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională a legii salarizării unice(L 153/2017). Ceream ca măcar la doi ani de la aplicarea acestei legi pentru tot personalul bugetar, această lege să intre în vigoare și pentru sistemul de apărare. În totalitate. Doar atât...
Primul-ministru ne-a promis actualizarea numai a soldei de grad și de echipare, dar numai dupa trecerea vizitei FMI de la începutul lunii Februarie 2024, urmând ca până la sfârșitul lunii Februarie să fie promovat actul normativ ce ar fi rezolvat măcar atât, pentru restul urmând a se face niste evaluări. Am crezut în această promisiune și... A trecut vizita FMI, a trecut și luna Februarie 2024, trece și luna Martie 2024 și cuvântul unui Prim ministru valorează NIMIC. În timp ce altora le-ați mărit salariile pe bandă rulantă deși aveau aplicată în totalitate salarizarea conform legii, vezi medicii, salariații din finanțe, asistență socială, judecători, voi Demnitarii. 
DESTUL!!! Nu mai suportăm umilirea noastră ca oameni. Am crezut în cuvântul vostru și ați dovedit că acesta nu valorează nimic. 

CEREM:
 Aplicarea în totalitate a Legii 153/2017!
 Actualizarea drepturilor noastre în conformitate cu prevederile legale, respectiv, actualizare normă de hrană, de echipare și a sporurilor la nivelul anului 2024!
 Deblocarea tuturor posturilor vacante și încadrarea acestora pentru a reduce deficitul de personal și a desfășura în condiții de siguranță a misiunilor operative;
GUVERNUL ROMÂNIEI este dator structurii de apărare!!! Aplicați-ne Legea salarizării în totalitate!!!
Dacă pâna la 20 martie 2024 nu ne aplicați ÎN TOTALITATE legea 153/2017(legea salarizării unitare), începând cu data de 21 martie 2024 declanșăm proteste pe timp nelimitat, până când ne veți respecta toate drepturile.
În același timp cu REFUZUL MUNCII SUPLIMENTARE până când vă veți plăti DATORIILE. Sunteți datori SUTE DE MII de ore suplimentare și ZECI DE MII de zile de concediu de odihnă restante din 2022-2023. Am pus mai presus de noi și familiile noastre Sistemul Penitenciar! Și numai datorită acestui efort Sistemul Penitenciar a supraviețuit.

Mergem mai departe REFUZÂND MUNCA SUPLIMENTARĂ!

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste